Galatasaray kritik virajda

Galatasaray kritik virajda

SPOR Haberleri

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında İtalyan ekibi Juventus'u konuk edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında bugünİtalyan ekibi Juventus'u konuk edecek Galatasaray, bu sezon Avrupa'daki kaderini belirleyecek oldukça kritik bir karşılaşmaya çıkacak. nbsp;Saat 21.45'te başlayacak maç Star TV'den canlı olarak izlenebilecek. nbsp;B Grubu'nda son maçlar öncesi 13 puanla namağlup lider olan Real Madrid, bir üst tura çıkmayı garatileyen tek ekip konumunda yer alırken, diğer 3 takımın kaderleri ise bugün yapılacak Galatasaray-Juventus ve Kopenhag-Real Madrid maçlarının sonucuna göre belirlenecek. nbsp;Geride kalan 5 maçın ardından 4 puanla 3. sırada son haftaya gelen Galatasaray, 6 puanla 2. durumda bulunan Juventus'la zorlu bir müsabakaya çıkacak. Gruptan çıkarak "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalabilmek için Galatasaray'ın kazanmaktan başka seçeneği bulunmazken, Juventus'a alacağı bir beraberlik, tur için yeterli olacak. nbsp;Galatasaray, Juventus maçını kazanamasa dahi gruptaki Kopenhag-Real Madrid maçında çıkacak sonuca göre yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme şansını elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılı ekip, aynı puana sahip olduğu Kopenhag'a karşı, grup maçlarında İstanbul'da 3-1 kazanıp, deplasmanda 1-0 yenilmesi nedeniyle ikili averaj üstünlüğüne sahip. nbsp;Sarı-kırmızılı ekibin Juventus'la olası beraberliği durumunda, Danimarka ekibinin yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmesi için Real Madrid'i yenmekten başka seçeneği bulunmuyor. Galatasaray'ın Juventus'a yenilmesi halinde ise UEFA Avrupa Ligi bileti için Kopenhag, Real Madrid'den en az 1 puan almak zorunda ve aksi durumda grubun üçüncü sırası yine "Cim Bom"un olacak.
B Grubu'nda son maçlar öncesi puan durumu şöyle:
Takım O G B M A Y P
1.Real Madrid 5 4 1 0 18 5 13
2.Juventus 5 1 3 1 9 8 6
3.Galatasaray 5 1 1 3 7 14 4
4.Kopenhag 5 1 1 3 4 11 4

Avrupa kupalarında 253. maç
Galatasaray, bugün yapacağı Juventus maçıyla Avrupa kupaları tarihindeki 253. karşılaşmasına çıkacak.
Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 148, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 252 maç yaptı.
Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 252 maçta 96 galibiyet ve 91 yenilgi aldı, 65 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 355 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 365 gol gördü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...