Galatasaray Kopenhag’ı yenerse gruptan çıkıyor mu? Galatasaray kazanırsa, berabere kalırsa gruptan çıkıyor mu, gruptan nasıl çıkar?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Galatasaray Kopenhag’ı yenerse gruptan çıkıyor mu? Galatasaray kazanırsa, berabere kalırsa gruptan çıkıyor mu, gruptan nasıl çıkar?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Galatasaray Kopenhag maçını kazanırsa, berabere kalırsa gruptan çıkıyor mu? | Bu akşam oynanacak olan Şampiyonlar Ligi grup aşaması 6. hafta maçında Kopenhag ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Galatasaray’ın gruptan çıkma ihtimalleri merak ediliyordu. Peki, Galatasaray yenerse gruptan çıkar mı, kazanırsa gruptan çıkıyor mu? İşte Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkma olasılıkları!

Galatasaray yenerse, berabere kalırsa gruptan çıkıyor mu? Şampiyonlar Ligi gruplarında son maçına çıkacak olan Galatasaray’ın Kopenhag’ı yenmesi durumunda gruptan çıkma durumu merak ediliyor. İşte Galatasaray’ın gruptan çıkabilme durumları…

GALATASARAY YENERSE GRUPTAN ÇIKIYOR MU?

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselmesi için Kopenhag ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Averajla rakibinin gerisinde yer alan sarı-kırmızılı takım, kazanması durumunda puanını 8'e çıkartacak ve diğer maçın sonucuna bakılmaksızın grup ikincisi olarak adını son 16 turuna yazdıracak.

Galatasaray'ın kazanamaması ve gruptaki diğer maçta Manchester United'ın Bayer Münih karşısında galip gelememesi halinde sarı-kırmızılı takım, grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Sarı-kırmızılı takımın galip gelememesi ve Manchester United'ın Bayern Münih'i yenmesi durumunda ise Galatasaray, Avrupa defterini kapatacak.

GALATASARAY GRUPTAN ÇIKARSA NE KADAR KAZANACAK?

Galatasaray, Kopenhag maçını kazanması halinde son 16 turu biletinin yanı sıra 12,4 milyon avro para ödülünün de sahibi olacak.

Kopenhag karşısında 3 puan alması durumunda 2,8 milyon avroluk galibiyet primi kazanacak sarı-kırmızılı takım, son 16 turu vizesi alacağı için 9,6 milyon avroyu da kasasına koyacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde katılım, katsayı ve performans primlerinden şu ana kadar 31,2 milyon avro alan Galatasaray'ın bu organizasyondaki geliri, Kopenhag karşısında alınacak galibiyetle 43,6 milyon avroya çıkacak.

Galatasaray Kopenhag’ı yenerse gruptan çıkıyor mu? Galatasaray kazanırsa, berabere kalırsa gruptan çıkıyor mu, gruptan nasıl çıkar?

GALATASARAY’IN ŞAMPİYONLAR LİGİ KARNESİ

Sarı-kırmızılı ekip, "Devler Ligi"nde bundan önce mücadele ettiği son 4 grupta üst tura çıkma başarısı gösteremedi.

Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 31 mücadelede 3 galibiyet alabilen Galatasaray, 9 beraberlik ve 19 mağlubiyet yaşadı.

"Cimbom" Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda toplam 121 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, bunlardan 29'unu kazanırken, 31 beraberlik ve 61 yenilgi gördü.

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ise 35 mücadelede 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgi aldı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...