Galatasaray kendi kendine zora soktuğu maçta Karabük'ü devirdi

Düzenleyen:
Galatasaray kendi kendine zora soktuğu maçta Karabük'ü devirdi

SPOR Haberleri

Feghouli ve Maicon’un golleriyle iki farkı yakalayan Aslan ‘kazanıyorum’ derken fena yanıldı. Karabük önce Yatabare sonra Seleznyov’un (pen.) golleriyle skoru eşitledi. Brezilyalı Maicon 90+1’de galibiyeti getirdi

Murad Tamer - Galatasaray her zaman olduğu gibi büyük bir iştahla başladı dünkü maça. Dakikalar 22’yi gösterdiğinde önce Feghouli sonra da Maicon’la 2-0 öne geçmişti bile sarı-kırmızılılar. Ancak Tudor’un öğrencilerinin savunmada yaptığı hatalar da dikkati çekiyordu. İlk iki hatayı değerlendiremeyen misafir ekip üçüncüsünde Yatabare ile farkı 1’e indirdi. Tolga Ciğerci’nin yokluğunda Gary Rodrigues sol, Feghouli sağ kanatta görev aldı. Sarı-kırmızılılar topu dolaştırmadan hızlıca rakip kaleye giderek gol bulmaya çalışıyordu. Ancak bunu acele ederek yapan Galatasaraylı futbolcular topu sık sık kaybediyordu. Yine de pozisyon takibini çok iyi yapan orta alan oyuncuları kaptırılan topları hızlıca geri kazandırıyordu.  

> Maicon böyle istedi
Galatasaray ikinci yarıda sık sık golle burun buruna gelse de fırsatlar cömertçe harcanıyordu. Aslan’da orta alanı ile savunmasının uyumu diğer maçlara göre kötüydü. Çift yönlü oynayabilen Tolga’nın yokluğu hissediliyordu. Rodrigues’in 67’de ceza sahası dışından gönderdiği füze direkte patladı. Feghouli estetik hareketleriyle tribünleri heyecanlandırırken, gol makinesi Gomis’in bu maçta kondisyon anlamında yetersiz gözükmesi dikkat çekiciydi. Galatasaray gol kaçırma rekoruna giderken 81’de tartışmalı bir şekilde penaltı kazanan Karabük, Seleznyov ile skoru eşitleyince tribünler buz kesti. Kısa süreli kâbus gören Galatasaray’a, penaltıya sebep olan Maicon uzatmalarda hayat öpücüğünü verdi ve nefes kesen maçta 3 puan Aslan’ın oldu.

MAİCON G.SARAY FORMASIYLA 7 HAFTADA 3 GOLE ULAŞTI
Stoperden ötesi

G.Saray’ın bu sezonki transferi Maicon kalitesini yavaş yavaş ortaya koyuyor. Osmanlı maçında da açılış golünü atan sambacı dün Aslan’ı kaydettiği iki golle resmen sırtladı. Ama bunlardan şüphesiz ki ikincisi çok değerliydi. F.Bahçe’nin mağlup olduğu haftada puan kaybına tahammülü olmayan Aslan uzatmadaki Maicon’un golüyle altın değerinde bir üç puan aldı. Sarı-kırmızılı formayla 3 gole ulaşan tecrübeli futbolcunun aslında henüz ortaya çıkmayan frikik golleri de var. Brezilya’daki maçlarında serbest vuruşlardan da golleri bulunan 29 yaşındaki yıldız, “Aleyhimize verilen penaltı kararı doğru değildi” derken, “Bugünkü galibiyette çok önemli bir payım var ama ben ve takım arkadaşlarım kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Birçok pozisyona giren, isteyen ve galibiyeti hak eden bir Galatasaray vardı. Attığım son golün yarısını Mariano’ya yazmak gerekiyor. Benim ileri çıkmamı söyledi. Çok mutluyum” dedi. 



FEGHOULİ: 
Ruh halimize dikkat edin!

G.Saray’ın yeni yıldızı Feghouli maç sonrası, “Öncelikle çok mutluyum. Hem teknik heyete hem de sağlık heyetine teşekkür etmek istiyorum. Hafta boyunca benimle çok iyi ilgilendiler; ben de 90 dakika oynadım ve golümü attım” derken, “İyi bir takımız. İyi mücadele ettik. Her maç bizim için final gibi oluyor ve her maça dikkatle hazırlanıyoruz. Bu galibiyetlerin devamı gelecek. Penaltıyı görünce öfkelendim. Fakat penaltıdan sonra ruh halimize dikkat edilmeli. 2-2 olunca da aynı oyunumuzu oynamaya devam ettik” sözlerini kullandı

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...