Galatasaray kan terlediği maçta 3 puana Selçuk İnan'ın golüyle uzandı

Galatasaray kan terlediği maçta 3 puana Selçuk İnan'ın golüyle uzandı

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar, TT Arena'daki karşılaşmada Torku Konya önünde özellikle ilk yarıda zor dakikalar yaşadı. Bitime 6 dakika kala kaptan gemisini kurtardı

Şampiyonluk için mutlak 3 puana ihtiyacı olan G.Saray, kendi saha ve seyircisi önünde oldukça zorlandığı maçta Torku Konyaspor'u son dakikalarda gelen golle mağlup etti: 1-0. Karşılaşmaya G.Saray taraftarının müthiş desteğiyle hızlı başladı. Arena'daki klasikleşmiş baskısını Torku Konya önünde de sergileyen sarı-kırmızılılar ilk 20 dakikada rakip kale önünde etkili olmasına rağmen istediği pozisyonları ve golü bulamadı. 35'te Kenan'la misafir ekip gole çok yaklaştı. Hasan Kabze'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Kenan'ın sert şutunda son haftaların formda kalecisi Muslera topu son anda kornere çelmeyi başardı. Bir kaç dakika sonra Sabri'nin füzesini kaleci Kaya güçlükle kurtardı ve ilk devre golsüz tamamlandı.
Selçuk 'oh' çektirdi
İkinci devrenin başlamasıyla rakip yarı alana yerleşen sarı-kırmızılar Sneijder'in iki şutunda çok yaklaşmasına rağmen golü bulamadı. Hamzaoğlu'nun öğrencileri Bruma-Emre Çolak değişikliğinin ardından baskısını daha artırmaya başladı. Golcü Burak Yılmaz 73'te inanılmaz kolaylıkta bir pozisyonu değerlendiremedi. Kornerden gelen topta kalenin bir metre önünde topla buluşan yıldız oyuncu meşin yuvarlağı kafayla üstten auta atarak zor olanı başardı. Sarı-kırmızılılar temposunu kaybettiği, son dakikalara tedirgin girdiği anlarda goldü. 85'te kornerden gelen ve kafalardan seken topu çok iyi takip eden kaptan Selçuk İnan, G.Saray'a derin nefes aldıran golü attı. Son dakikaları büyük heyecana sahne olan maçta başka gol olmayınca sarı-kırmızılılar zorlu mücadeleden 3 puanla ayrıldı.
Şimşek kırmızı kartı geri aldı nbsp;
Karşılaşmanın 83. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Hakem Barış Şimşek, Burak Yılmaz'ın düşürülmesi sonrasında Selim'e ikinci sarı karttan kırmızı gösterdi. Yardımcı hakem ofsayt uyarısını yapınca Şimşek, Selim'e gösterdiği kırmızı kartı geri çekti. Galatasaraylı oyuncular, bu karar sonrasında büyük şaşkınlık yaşadı.





ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA KALAN MAÇLAR
G.SARAY: (67)
Mersin (D)
Gençlerbirliği
Beşiktaş
Ç.Rizespor (D)


BEŞİKTAŞ: (64)
Gaziantepspor
Akhisar (D)
Konyaspor
Galatasaray (D)
Gençlerbirliği


Hamza Hamzaoğlu, 1-0'lık Torku Konya galibiyetini yorumladı: nbsp;
Stres yapıyoruz nbsp;
"Geciken gol bizi çok zorluyor. Bu saatten sonra futbola değil sonuca bakacağız" nbsp;
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Torku Konyaspor karşılaşma sonrasında oldukça sevinçliydi. Hamzaoğlu, ilk yarıda rakipleri karşısında bir türlü oyunun hakimiyetini ele geçiremediklerini belirterek, "Ancak ikinci yarıda ve özellikle son bölümde istenen Galatasaray'ı taraftarımıza izletebildik" şeklinde konuştu. Sarı-kırmızılıların hocası çok zorlu bir yarış içinde olduklarını söyleyerek, "Gol atmak gecikince takımı stres sarıyor. Bu problemi kalan 4 haftada mutlaka aşmamız gerekiyor. Artık bu saatten sonra güzel futbola bakmıyoruz. Üç puanla haftayı kapatmak bizim için en önemlisiydi. Şimdi rakiplerimiz oynayacak. Biz de kalan 4 haftada istediğimiz sonuçları alarak şampiyonluğa ulaşacağız" diye konuştu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...