Galatasaray ile Sneijder arasındaki gerilim yumuşamadı

Düzenleyen:
Galatasaray ile Sneijder arasındaki gerilim yumuşamadı

SPOR Haberleri

Hollandalı yıldız sabah sağlık kontrolünden geçip akşam idmana çıktı, ancak menajeri Albers “Onurunu kırdılar, artık kalması zor” dedi

Galatasaray’da son günlerin en çok konuşulan konusu ne yapılan transferler, ne de hazırlık maçlarındaki galibiyetler. Sarı-kırmızılı yönetim ile Sneijder arasında yaşanan kriz gittikçe derinleşiyor. Sneijder dün idmana çıktı çıkmasına ama bu durum ‘barış sağlandı’ gibi algılansa da gerçek çok farklı. Hollandalı “Galatasaray gelecek sezon için idmanlara devam etmemi istedi” mesajıyla taraftarı heyecanlandırdı. Yönetim ise kulüpten ayrılmak için bu sezon alacağı 4,5 milyon avroluk garanti parayı isteyen Sneijder’den bireysel antrenmanlara başlamasını istedi. Ancak bu tavrın arkasında yönetimin oyuncu ile devam etme isteğinin olmadığı bildirildi. Yani Galatasaray’da Hollandalı yıldızla alakalı alınan yeni bir karar yok aslında. 
Git demenin yolu bu mu?
Sneijder, sağlık kontrolü çıkışında basın mensuplarının gündeme dair sorularına “Test çok iyiydi” demekle yetindi. Hollandalı uzun süren tatil dönüşünde fit görüntüsüyle  ‘Ben hazırım” mesajı verse de yönetimin planı, takımdan ayrı çalışacak olan Sneijder’in bu durumdan sıkılıp kulüpten ayrılması. Zaten Sneijder cephesi de olayın farkında. Menajer Albers yönetimin Sneijder tutumunu sert bir şekilde eleştirdi. Sneijder gitmeden formasının yeni transfere verilmesini ‘Onur kırıcı bir davranış’ olarak niteleyen Albers “Bir oyuncuya ‘Seni istemiyoruz’ demenin yüzlerce farklı şekli vardır. Ama bu gördüklerim arasında en küçük düşürücü olanıydı. Artık Sneijder’in G.Saray’da kalmasının önü kapanmıştır. Taraftar bunun sebebini çok iyi biliyor” diye konuştu. 

Ve Sneijder idmanda
Yönetimle görüşmelerini sürdüren Wesley Sneijder dün akşam idmana çıktı. Florya’da Hakan Balta, De Jong, Cavanda gibi futbolcularla birlikte çalışan Hollandalı yıldıza destek olmak için 100 kadar sarı-kırmızılı taraftar da tesislere geldi. Fakat Sneijder’in hayranları içeriye alınmadı. Sneijder sosyal medya hesabından, “Bu sabah sağlık kontrolü muhteşem geçti. Tekrar sahada olmak çok güzel” mesajını paylaştı.

GÖRÜŞ

Burhan Can Terzi

Top hayalî, başarı hayal!
Daha ilk resmî maçına çıkmamış takım için çok iddialı bir cümle fakat Igor Tudor, egosunu tatmin etmeyi sürdürüp zihniyetini değiştirmediği sürece kaçınılmaz son budur: Başarısızlık! Dün idmanda gördüğüm bütün olamamış, neşesi sınırlı, isteksiz, şaşkın, her birinin kafasında soru işareti oluşmuş oyuncu grubuydu... 
Bu bütünlüğü yakalayamamış takımın antrenman çalışması ise “Maç içinde hep birlikte hareket etme” üzerineydi ama ortada top yoktu. Tudor “Top solda” diyor, oyuncular hep birlikte sola gidiyor, Tudor “sağda” diyor sağa gidiyorlardı. Hayalî topla yapılan “Altyapı çalışması” futbolcuları da bayağı sıktı. Tudor dolaylı yoldan “Siz futbolu bilmiyorsunuz, ben size futbolu öğretiyorum” demek istiyordu. Bu egoist tavırlar mevcut problemleri 3’le, 4’le çarpar. Bugün Sneijder’le arası açık olan, Cavanda ile kavgalı ayrılan Tudor, yarın Yasin’le, Belhanda ile kavga eder. 
Tudor bu tavırlarla disiplini sağlayamadı, sağlayamaz da. Öte yandan basın mensuplarına karşı soğuk tutumla da “Otoriter hoca” olamazsınız, henüz bir başarı elde etmeden egosu tavan yapmış bir hoca olursunuz sadece Sayın Tudor...

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...