Galatasaray, Hamza hocayla ilk lig maçında Akhisar'ı mağlup etti

Galatasaray, Hamza hocayla ilk lig maçında Akhisar'ı mağlup etti

SPOR Haberleri

Cimbom Yılmaz'ın iki golüyle üç puana uzandı. Mehmet Akyüz'le bir topu direkten dönen Ege ekibine Gekas'ın sayısı yetmedi

Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından G.Saray'ın başında ilk Süper Lig maçına çıkan Hamza Hamzaoğlu, eski takımı Akhisar'ı 2-1 yenerek lige de galibiyetle başladı. Maçın başında yapılan karşılıklı fauller tempoyu yavaşlatırken, oyunun kontrolü tamamen G.Saray'ın elindeydi. 7'de Bruma sağdan nefis indi ancak ortası çok kötüydü. 8'de Chedjou'nun kafa vuruşu direğin dibinden dışarı giderken, 12'de Burak'la verkaça giren Sneijder, ceza yayı üstünden vurdu fakat çerçeveyi tutturamadı. 14'te Umut'a yapılan faulde Selçuk ortaladı, Douglas'ın sektirdiği top Burak Yılmaz'ın önüne düştü. Golcü oyuncu da G.Saray'ı 1-0 öne geçirdi. Geriye düşen Akhisar, kısa süreliğine toparlanmış gibi gözükse de, ileride topu bir türlü Gekas'la buluşturamadı. Umut-Bruma kanat değişikliğiyle kontrolü yeniden sağlayan sarı-kırmızılılar, devrenin sonuna doğru Bruma ile iki defa pozisyon buldu ancak ilk 45 dakika 1-0 sona erdi.
Gekas'ın golü susturdu
İkinci yarıya da etkili başlayan G.Saray'da gecenin en kötü ismi Sneijder'di. Hollandalı yıldız ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarının başında da müsait pozisyonlarda kendinden beklenmeyen vuruşlar yaptı. Akhisar 51'de beraberlik golüne çok yaklaştı. Ntibazonkiza ortaladı, Mehmet Akyüz düzeltip vurdu, savunmaya çarpan top yan direkte patladı. 65'te Akhisar savunmasını 4'e 3 yakalayan ev sahibinde Umut kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Oğuz, gole izin vermedi. Bir dakika sonra bu defa Bruma, Oğuz'la başa baş kaldı Oğuz yine başarılıydı.G.Saray 75'te farkı ikiye çıkardı. Duran topların usta ismi Selçuk vurdu, top çataldan döndü, Burak boş kaleye yuvarladı. 2-0'ın coşkusuyla ayağa kalkan G.Saray taraftarını 87'de Gekas'ın golü susturdu. Ntibazonkiza, Semih'ten kaptığı topu boş durumdaki Gekas'a aktardı, Yunan oyuncu da filelere: 2-1. G.Saray, uzatma bölümünde Sneijder'le yakaladığı pozisyondan gol çıkaramayınca karşılaşma bu skorla sona erdi.
Burak 7 bitirdi
Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u mağlup ederken şüphesiz karşılaşmanın en başarılı ismi Burak Yılmaz'dı. Attığı iki golün yanı sıra oynadığı başarılı futbolla alkış alan Kral eski günlerini hatırlattı. İlk kez bu sezon iki gol birden atan Burak Yılmaz ligde 7 sayısına ulaştı. Burak, "Wesley'in yerinde oynadım. İlk kez bu pozisyonda görev yaptım. Takım alkış aldı. nbsp;Ben de nadir de olsa taraftardan alkış

nbsp;alıyorum" açıklamasında nbsp;
bulundu.



Arena'da Bruma fırtınası sürüyor
Galatasaray'da Cesare Prandelli döneminin çok tartışılan isimlerinden Bruma, Akhisar mücadelesinin ilk yarısındaki performansı ile taraftarlarını mest etti. Portekizli genç oyuncu, sağ kanatta yaptığı bindirmelerle ile rakip defansa zor anlar yaşattı. Ancak genç oyuncu, tecrübesizliği nedeniyle önemli pozisyonları harcadı. Bruma, Eskişehirspor maçında attığı şık golle göze girmişti.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...