Galatasaray, Fenerbahçe'yi devirdi

Düzenleyen:
Galatasaray, Fenerbahçe'yi devirdi

SPOR Haberleri

Ligde tel tel dökülen Cimbom Podolski'nin golüyle zafere uzandı... Taraftarıyla barıştı... Avrupa cezasını ötelemekten kurtuldu...

BURHAN CAN TERZİ ANTALYA

Fenerbahçe için sezonun; Galatasaray için gelecek 2 senenin maçıydı tarihi derbi!.. Aslında iki taraf nazarında da bir kupadan çok daha fazlasıydı... Tribünler onyıllar önceki gibi yarı yarıya durumdaydı Antalya Arena Stadı'nda. Üstünlük kurma yarışı 21:15'te değil 20:00 sıralarında taraftarlar arasında başlamıştı zaten. 
G.Saray hakimiyeti
Müsabaka çok hızlı başladı; 4'te Volkan Şen, soldan ceza sahasına doğru kıvrılıp şutunu çekti ama savunmaya çarpan top Muslera'da kaldı. Akabinde G.Saray sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı: 6'da Emre ortaladı, Selçuk aşırdı, Podolski kale önünde dışarı nişanladı! Bu dakikadan itibaren sarı-kırmızılılar Selçuk, Emre, Sneijder'in etkinliğiyle orta sahaya hakim olup, oyunu domine etti. 9, 13 ve 21'de 3 defa kaleyi yoklayıp golü ıskalayan G.Saray'ın Alman yıldızı Podolski 31'de affetmedi. Emre'nin kornerden harika ortasını Denayer 6 pasa indirdi. Poldi de kafasıyla topu ağlara gönderdi: 1-0.
Fener ablukaya aldı
İkinci yarıya başlarken sarı-kırmızılı ekipte Chedjou-Sneijder, F.Bahçe'de ise Persie-Fernandao değişikliği yapıldı. Hollandalı 10 numaranın yokluğu G.Saray'ı olumsuz anlamda bir hayli etkilerken, topu rakibine vermeyen sarı-lacivertliler 50-63 arası Cimbom'u yarı sahasına hapsetti. 63'te Nani'nin soldan kullandığı serbest atışta Muslera topu sektirdi, Ba'nın kafa vuruşu direkten döndü. 65'te G.Saray'ın kullandığı korner sonrası oluşan pozisyonda oyuna yeni giren Sabri, topu içeriye doldurdu. Kale önüne koşu yapan Denayer, kafayla süper vursa da kaleci gole izin vermedi. 5 dakika nefes alan Galatasaray, 70'ten sonra yine rakibinden baskı yedi. Hem kanatlardan hem merkezden akın eden F.Bahçe'de özellikle Markovic sarı-kırmızılı savunmaya zor anlar yaşattı. Sarı-lacivertliler son 20 dakika durmadan beraberlik golünü arasa da G.Saray 1-0'lık skoru maç sonuna taşımasını bildi ve kupaya uzandı. Aslan tarihinin en kötü sezonlarından birinin finalini kükreyerek yaptı.

Galatasaray, Fenerbahçe'yi devirdi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...