Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde muhtemel 11'ler...

Düzenleyen:
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde muhtemel 11'ler...

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta, bu akşam 20.00'da İstanbul'da derbiye sahne olacak. Galatasaray ile Fenerbahçe, haftanın önemli maçında karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER
Galatasaray:
Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Bilal (Donk), Podolski, Sneijder, Yasin, Umut
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan(Şener), Kjaer, Alves, H.Ali, M.Topal, Josef, Diego, Alper, Volkan Şen, Robin van Persie.

Kariyerinde 3. derbiye çıkacak Kalkavan'ın yardımcılıklarını Alex Taşçıoğlu ve Esat Sancaktar yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi olarak Serkan Ok, çizgi hakemleri olarak da Murat Özcan ve Burak Taşkınsoy görev alacak. Süper Lig'de 25. hafta sonunda Fenerbahçe 59 puanla ikinci, Galatasaray ise 39 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, taraftar desteğinden yoksun çıkacağı derbiyi kazanıp, Beşiktaş ile çekiştiği şampiyonluk yarışında puan kaybı yaşamak istemiyor. Bu sezonki performansıyla zirve yarışının çok erken gerisine düşen Galatasaray ise sahadan 3 puanla ayrılıp, taraftarlarına derbi galibiyeti armağan etmeyi amaçlıyor.

İki takım, hazırlıklarını bu akşam yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak.

107 yıllık rekabetteki 382. randevuyu, kulüpler arasındaki anlaşma uyarınca konuk Fenerbahçe'nin taraftarları statta izleyemeyecek.
Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 107 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.
Sarı-lacivertliler, geride kalan 381 maçtan 144'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 115 maçta ise eşitliği bozamadı.
Fenerbahçe'nin attığı 529 gole, Galatasaray 481 golle karşılık verdi.
LİGDE 118. SINAV
Galatasaray ile Fenerbahçe, 58. sezonunu geçiren lig tarihinde 117 kez karşılaştı.
Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 48-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 36 maç da berabere sonuçlandı.
Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 151 gole, sarı-kırmızılılar 116 golle karşılık verdi.
SON 4 SEZONDA EV SAHİPLERİ YENİLMEDİ
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'de son 4 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı.
Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 2-0, geçen sezon 1-0  galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, geçen sezon da 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti. Bu sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki derbi 1-1 bitti.
ARENA'DA GOL EKSİK OLMUYOR
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'da yapılan hiçbir derbi golsüz sonuçlanmadı.
Galatasaray, yeni stadında Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig'de 11 kez karşılaştı. Bu maçlardan 8'ini kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez yenildi, birinde ise berabere kaldı.
Türk Telekom Arena'daki derbilerde toplam 20 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 12 gol gördü.
Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan 6 derbide ev sahibi ekip 4, Fenerbahçe 2 galibiyet aldı. Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde ise ev sahibi ekip 4 kez galip geldi, 1 maç da berabere sonuçlandı.
Sarı-kırmızılı ekip, evindeki son 6 derbiyi de kazanmayı bildi.
DERBİLERİN GOL ORTALAMASI 2,9 
Türk Telekom Arena'da geride kalan 11 derbinin tamamında en az bir gol atıldı.
Bu statta oynanan 11 derbide sporseverler toplam 32 gol izledi, maç başına gol ortalaması 2,9 oldu.
Galatasaray evindeki bütün derbilerde gol atarken, sadece 3'ünde kalesini gole kapattı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...