Galatasaray, devleri dize getirmeye alışkın!

/ Kaynak: AA
Galatasaray, devleri dize getirmeye alışkın!

SPOR Haberleri  / AA

'Devler Ligi'nde daha önce Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Milan, Liverpool ve Juventus gibi önemli takımlara karşı sahasında galibiyetler aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında yarın İngiliz ekibi Chelsea'yi ağırlayacak Galatasaray, bu kulvarda daha önce birçok önemli rakibini evinde yenmeyi başardı. İngiliz ekibini yenerek rövanş maçı için avantaj elde etmek isteyen sarı-kırmızılı ekip, bu kulvarda daha önce Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Milan, Liverpool ve Juventus gibi önemli takımlara karşı zaferler kazandı. "Devler Ligi" tarihinde 1 kez yarı final oynayan, 5 kez de son 8 takım arasına kalan Galatasaray, en önemli sonuçlarından birini 1988-1989 sezonu Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda İsviçre'nin Neuchatel Xamax takımına karşı aldı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kaybeden "Cim Bom", İstanbul'da rakibini 5-0 gibi tarihi bir skorla yenmeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde de Monaco'yu 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla geçen sarı-kırmızılı ekip, yarı finalde Steaua Bükreş'e elendi.
- İlk büyük zafer Barcelona'ya karşı
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük zaferlerinden ilkini 1994-1995 sezonunda sahasında İspanya'nın Barcelona ekibi karşısında aldı. Sarı-kırmızılı ekip, grupta karşı karşıya geldiği rakibini evinde 2-1'lik skorla yendi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1999-2000 sezonu H Grubu'nda İtalya'nın güçlü ekiplerinden Milan'la birlikte yer alan Galatasaray, gruptaki son maçını İstanbul'da rakibine karşı 3-2 kazanarak, Türk futbol tarihinin en önemli başarısı olan UEFA Kupası şampiyonluğuna giden yolu açtı.
Milan galibiyetiyle grupta 3. sırayı alan ve UEFA Kupası'na giden "Cim Bom", burada da namağlup olarak finale kadar yükseldi ve İngiltere'nin Arsenal takımını penaltılara giden maçta mağlup ederek kupanın sahibi oldu.
Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükseldiği 2000-2001 sezonunun 2. tur gruplarında, Milan'la tekrar karşı karşıya geldi. Galatasaray, İtalyan temsilcisini bu kez İstanbul'da 2-0'lık skorla geçti.
"Cim Bom", 2000-2001 sezonu çeyrek finalinde, İspanya'nın yıldızlar topluluğu ekibi Real Madrid'le eşleşti. Rakibini 2-0 geriye düştüğü ilk maçta İstanbul'da 3-2 yenmeyi başaran Galatasaray, önemli bir zafere imza atmasına karşın, rövanşı 3-0 kaybederek elenmekten kurtulamadı.
Galatasaray, "Devler Ligi"nde 2001-2002 sezonunda grubundaki rakiplerinden İtalyan temsilcisi Lazio'yu İstanbul'da 1-0, Hollanda ekibi PSV Eindhoven'ı ise yine kendi evinde 2-0 ile geçti.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2006-2007 sezonunda da grup maçlarında İstanbul'da İngiliz ekibi Liverpool'u 3-2 yenen "Cim Bom", geçen sezon ise gruplarda Manchester United, çeyrek finalde de Real Madrid karşısında sahasındaki maçlardan zaferle ayrıldı.
Galatasaray, Manchester United 1-0 yenerek gruptan çıkma yolunda önemli 3 puan elde ederken, Real Madrid karşısında çeyrek final ilk maçını deplasmanda 3-0 kaybetti. Sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da İspanyol ekibini 3-2 yendi ve elenmesine karşın taraftarlarına önemli bir zafer hediye etti.
- Juventus'u hem İstanbul'da hem de Almanya'da yendi
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki kez eşleştiği İtalya'nın güçlü ekiplerinden Juventus'u hem İstanbul'da hem de Almanya'da yenmeyi başardı.
Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ilk tur gruplarında karşılaştığı İtalyan temsilcisi ile deplasmandaki maçta 2-2 berabere kalırken, kazananın tur atlayacağı ikinci maç ise Türk Telekom Arena'da oynandı. İstanbul'da 11Aralık 2013'te oynanan ancak etkili olan kar yağışı nedeniyle 31. dakikada tatil edilen ve ertesi gün tamamlanan karşılaşmada rakibini Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 yenen Galatasaray, ikinci turun yolunu tuttu.
"Cim Bom", UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2003-2004 sezonunda gruplarda karşılaştığı Juventus'a deplasmandaki ilk maçta 2-1 yenilirken, İstanbul'daki terör saldırıları nedeniyle ikinci maç güvenlik gerekçesiyle Dortmund'da oynandı. Galatasaray, karşılaşmayı Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 kazandı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...