Galatasaray derbiye odaklandı, Kartal'a yeter mi?

Düzenleyen:
Galatasaray derbiye odaklandı, Kartal'a yeter mi?

SPOR Haberleri

1 ay önce Beşiktaş’la oynadığı Süper Kupa maçında ligde ilk 4 haftadaki istatistiklerinin bir hayli altında kalan sarı-kırmızılılar, formunu bulan rakibini evinde devirmenin hesaplarını yapıyor

BURHAN CAN TERZİ - Süper Lig’in 4. haftasında Ç.Rize’yi devirerek 10 puana ulaşan Galatasaray, Beşiktaş maçına odaklandı. Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, derbiden galibiyetle ayrılmanın yollarını arıyor. Şu ana kadar topa sahip olan, çok pas yapan, kanatları kullanarak yan toplarda da etkili olmaya çalışan bir takım profili çizen sarı-kırmızılılar pozitif istatistikler yakaladı. Maç başına ortalama 532 pas yapan Galatasaray, rakipleri karşısında da hep daha çok topa sahip oldu. Riekerink’in takımının maç başına topla oynama yüzdesi ise 66.55. Öğrencilerine sürekli “Çok şut çekmelisiniz” mesajı veren Hollandalı çalıştırıcı bu konuda da futbolcularından geri dönüş aldı. Galatasaraylı takımı maç başına 15.75 şut ortalaması yakaladı. İstatistikler göze hoş gelse de, bu rakamlara Karabük, Akhisar, Kayseri ve Çaykur Rize maçlarıyla ulaşıldı. Önümüzdeki hafta sarı-kırmızılı takımın karşısında gücüne güç katmış, son şampiyon ve ritmini bulan Beşiktaş olacak.

Nasıl gol buluruz?
Galatasaray 1 ay önce Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçında ilk 4 haftada yakaladığı istatistiklerin yanından bile geçememişti. Siyah-beyazlı takım Talisca, Caner, Aboubakar, Gökhan İnler gibi isimlere de sahip değildi, üstelik Gökhan Gönül de henüz form tutamamıştı. 4 hafta boyunca en kötü topla oynama oranı yüzde 64 olan Galatasaray, Beşiktaş’a karşı yüzde 46’da kalmıştı. Topun arkasında olmaya alışan sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’i bu konu endişelendiriyor. Beşiktaş’ın taraftarını da arkasına alarak daha istekli, daha sert ve topa daha çok sahip olma arzusunda olacağını düşünen Hollandalı çalıştırıcı, farklı bir planla derbiye çıkılması gerektiği fikrinde. Takım dün izin yaparken, Riekerink kurmaylarıyla bu konu üzerinde çalıştı. Hollandalı “Top rakipteyken, nasıl gol buluruz” sorusu üzerinden yardımcılarıyla istişare etti. 

Orta üçlenebilir
Derbinin büyük bir kırılma noktası olacağını düşünen Riekerink’in, yardımcılarıyla yaptığı konuşmada, “Kadro ve oyun planı konusunda bazen ısrarcı olmamak gerekir. Çok kritik bir karşılaşma ve bu maça özel plan yapmalıyız” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Beşiktaş’a karşı orta sahanın çok sert olması gerektiğini düşünen Riekerink’in orta sahayı Selçuk, Tolga ve De Jong’la üçleyip, Yasin’i kulübeye çekip Sneijder’e de solda görev vermesi ihtimaller arasında. Riekerink’in Selçuk’un defansif yükünü De Jong’a verip, Sneijder ile birlikte Bruma ve Eren’e gönderecekleri gollük paslarla sonuca ulaşmanın planlarını yaptığı ifade edildi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...