Galatasaray Chelsea maçının hakemini bu skandalla hatırlıyoruz

Galatasaray Chelsea maçının hakemini bu skandalla hatırlıyoruz

SPOR Haberleri

18 Mart Salı günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı (Chelsea-Galatasaray maçı) hakemi Felix Brych'i bu skandalla hatırlıyoruz.

Galatasaray - Chelsea maçına atanan Alman hakem Felix Brych, 2013-14 sezonunun en skandal kararına imza atan hakemi olarak dikkat çekti. Felix Brych, 18 Ekim 2013'te Almanya Bundesliga'da oynanan Hoffenheim - Leverkusen mücadelesinde yan ağlardan geçen topa gol vermesiyle ün saldı.Ligin 9. haftasında 1-0 önde olan Leverkusen'de golcü oyuncu Stefan Kiessling'in 70. dakikadaki kafa vuruşunda yan ağlardan auta çıkan top, yırtık filelerden içeriye girdi. Felix bu pozisyonu gol olarak değerlendirdi. Bu karar tüm dünya kamuoyuna haber oldu. Maç 2-1 Leverkusen üstünlüğüyle son buldu.Almanya'daki komisyon, FIFA kurallarına göre bu kararı hakemin "takdir hatası" olarak kabul etmek zorunda olduklarını ve bu nedenle maçın tekrarlanmayacağını açıkladı.

CHELSEA ONUNLA KAYBETMEDİ, TÜRKLER KAZANAMADI!

Hakemliğe 1993 yılında başlayan 39 yaşındaki Brych, 2007'de FIFA kokartı taktı.
Alman hakem, bugüne dek kulüpler ve milli takımlar bazında Türk ekiplerinin 5 maçını yönetti. Üçü kulüp, 2'si de milli takımlar olmak üzere yapılan 5 maçta Türk takımları galibiyet alamazken, 3 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı.
EURO 2012 elemeleri play-off turunda İstanbul'da oynanan ve milli takımın 3-0 mağlup olduğu Hırvatistan maçında düdük çalan Brych, 14 Kasım 2012'de Danimarka ile yine İstanbul'da yapılan ve 1-1 sonuçlanan özel maçın da hakemiydi.
Alman hakemin nasıl bir maç yöneteceği merakla bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...