Galatasaray AİHM'e gidecek

Galatasaray AİHM'e gidecek

SPOR Haberleri

Yabancı sayısının 10'a inmesi ve sadece 6'sının sahada yer almasına karşı çıkan Galatasaray, AİHM'e gidecek. Gençlerbirliği TFF'yi düşürmekle tehdit etti.

Yabancı sayısının 10'a inmesi ve sadece 6'sının sahada yer almasına karşı çıkan G.Saray, AİHM'e gidecek. G.Birliği TFF'yi düşürmekle tehdit etti. F.Bahçe ise sistemin devamından yana.

TFF'NİN YABANCI KONTENJANINDAKİ İNDİRİMİ KULÜPLERİ İKİYE BÖLDÜ

Lejyoner sayısı, kulüpleri ikiye bölerken, sınırlamanın kalkmasını isteyenler Futbol Federasyonu'na karşı ayaklandı. Bu sezon uygulanacak, "kadroda en fazla 10 yabancı futbolcu yer alabilir ve bunlardan sadece 6'sı 18 kişilik maç kadrosuna girebilir (6+0+4)" sisteminin değişmesi için Kulüpler Birliği'nin TFF ile yaptığı görüşmeden sonuç çıkmaması kulüpleri harekete geçirdi. Özellikle Galatasaray Kulübü, yabancı sınırlamasına şiddetle karşı çıkıyor.

TFF kabul etmezse seçim var

Sarı-Kırmızılılar Avrupa kupalarında başarılı olmak için sınırsız yabancı hakkı isterken, yönetim, TFF'nin geri adım atmaması üzerine konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürme kararı aldı. Yabancı sayısının serbest bırakılmasını isteyen bir diğer kulüp ise Gençlerbirliği. Başkent ekibinin Başkanı İlhan Cavcav yabancı kontenjanının değiştirilmesi konusunda Futbol Federasyonu'nun isteklerini kabul etmemesi halinde genel kurul tehdidinde bulundu.

Kayseri: Artsın, K.Paşa: Kalsın

Cavcav nbsp; "TFF keyfi uygulamalara devam ederse, nasıl getirdiysek, göndermesini de biliriz. Ünal Aysal ve Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, TFF'den randevu alacak. İsteklerimiz kabul edilmezse genel kurula gideriz"?dedi. Kayserispor da sınırsız yabancı isterken, Fenerbahçe Kulübü, "Yeni sistem önceden belliydi. Ona göre transfer yaptık" diyerek 6+0+4'ün devam etmesini istedi.?Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz de "TFF'nin kararına saygılıyız"?açıklamasını yaptı.

Kulüplerin mevcut yabancıları

Trabzonspor 12

Galatasaray 11

Fenerbahçe 11

Kayserispor 9

Bursaspor 9

Kasımpaşa 9

Beşiktaş 8

SB Elazığspor 8

Gençlerbirliği 8

Eskişehirspor 6

Sivasspor 5

Gaziantepspor 5

K.Karabük 5

MP?Antalyaspor 5

Akhisar Bld 5

K.Erciyes 4

Ç.Rizespor 3

Konyaspor 2

Avrupa'da yabancı sınırlaması

- İSPANYA: Kadroda AB dışı 3 yabancı.

- ALMANYA: Yabancı sınırlaması yok.

- İNGİLTERE: Sınır yok, millilik kriteri var.

- İTALYA: AB dışından yılda iki futbolcu.

- HOLLANDA: Maç kadrosunda 18 yaş altı AB dışı yabancı oyuncu bulundurulamaz.

- FRANSA: Kadroda Avrupa Birliği?dışından en fazla 4 oyuncu bulunabilir.

- YUNANİSTAN: Kadroda Avrupa Birliği dışından en fazla 5 oyuncu yer alabilir.

- NORVEÇ: Kadroda alt yapıdan yetişmemiş en fazla 11 oyuncu bulunabilir.

- RUSYA: İlk 11'de en fazla 6 yabancı.

- İSVİÇRE: Kadroda AB?dışından en fazla 10 yabancı, ilk 11'de ise 5 yabancı olabilir.

Tribünde oturmasın futbola hizmet etsin (Sedat Doğan (GS Yöneticisi)

6+0+4 anlamsız ve uygulamasının hiçbir fayda sağlamayacağı bir sistem. Bunun değişmesi için TFF'ye başvurduk. TFF bize "Al tribünde oturt" diye bir yaklaşımda bulunuyor. Tribünde oturacak değil, Türk futboluna hizmet edecek sistem istiyoruz.

Bu karar zaten 1 yıl önceden alınmıştı (Talat Yılmaz (FB Genel Sekreteri)

TFF bu kararı geçen sene almıştı. Uygulamasını bu sezon yapıyor. Bunu herkes bir sene evvelden biliyordu, ona göre transfer politikasını hazırlamalıydı. Biz alınan bu karara saygı gösteriyoruz. Tedbirimizi de ona göre aldık.

Parasını ödeyip oturtmak günahtır (Fikret Orman (BJK Başkanı)

10 futbolcunun parasının ödenip bir kısmının tribünde oturtulmasını doğru bulmuyorum. Bizim ahlak ölçütlerimize göre bu günahtır. Ya sayı artırılacaktı, ya da aşağıya çekilecekti. Bu karar Beşiktaş açısından sürpriz değil. Ona göre hareket edeceğiz.

Alt yapı düzelirse sayı zaten azalır (Ünal Karaman (TS Sportif Direktörü)

Karara uyacağız. Ama 'ben yaptım oldu' mantığı adil değil. Bu tip kararlar tartışılarak alınmalı. Türk futbolu alt yapısını zaman içinde düzelttiği takdirde kendi ürettikleri sahneye çıkar ve yabancı sayısının kademeli olarak azalmasına yol açar.

Şu anda en mantıklı sistem 6+2+2'dir (Ali Sami Alkış)

Sözleşmeli futbolcuların sistem gereği tribüne çıkarılmasına karşıyım. Bu kargaşa içerisinde en doğrusu 6+2+2'dir. Ama evvelki sezon Beşiktaş fazla futbolcuyla sözleşme imzalandığı için buna bir çözüm bulmak amacıyla sınırsız sözleşme imkanı getirilmişti. (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...