Galatasaray 1 - 0 İttifak Holding Konyaspor

Düzenleyen:
Galatasaray 1 - 0 İttifak Holding Konyaspor

SPOR Haberleri

Cimbom iç sahada dört maç sonra üç puanı hatırladı. Baskı kuran ancak sonuca bir türlü ulaşamayan, şutlarında da fazla isabet bulamayan sarı kırmızılılar, 87. dakikada güldü ve şampiyonluk yarışında “Ben de varım” söylemini devam ettirdi

YALIMCAN SARPYEL

Kâbustan galibiyete
Galatasaray için dün gece âdeta sezonun kısa bir özeti gibiydi. Sarı kırmızlılar çok iyi oynadıkları, taraftarlarını umutlandırdıkları Antalya maçından sonra, Konya karşısında kayıpları oynadı. Aslında topa hâkim, golü isteyen taraftı ama çok fazla yan ve geri pas, hücumda hareketsiz kalan Aslan kâbusa dönebilecek karşılaşmada son dakikalarda gülmeyi başardı. Cimbom bu galibiyetle kalan dört haftada yarışı bırakmayacağını gösterdi.

Tam kapanma!
Konyaspor İstanbul’a gelirken bir puanı hedeflediğini başlangıç düdüğünden itibaren gösterdi. On bir kişiyle savunma yapan yeşil beyazlılar bir elin parmakları kadar bile rakip kaleye gitmedi. Geride kalabalık sahaya yayılan İlhan Palut’un öğrencileri çok iyi alan savunması yaptı, neredeyse hiç boşluk bırakmadılar. Bu oyun planı 90 dakika boyunca Aslan’ı çok zorladı. Neredeyse 87’ye kadar net fırsat bulamayan Cimbom yine de istediğini alan taraf oldu.

Çilingir Emre
Galatasaray şampiyonluk yarışından kopmamak, hatta Şampiyonlar Ligi ihtimalini de kaybetmemek için artık her maçını kazanmak zorunda olduğunun bilincindeydi. Mustafa, Kerem ve Halil gibi etkili gol silahlarıyla başlayan sarı kırmızılıların yüzünü Babel-Emre Akbaba ikilisi güldürdü. 87’de Babel’in sert şutunu Akbaba ağlara yolladı, Trabzon maçında bir puanı getiren oyuncu bu sefer de üç puanlık skora imza attı.

Emre Akbaba: Bu goller hatırlanır
Galatasaray adına maçın adamı olan Emre Akbaba, duygu ve düşüncelerini açıkladı. Tabii ki gol attığı için çok mutlu olduğunu dile getiren hücum oyuncusu “Trabzonspor maçıyla ivme yakaladık. 6’da 6 yapmak istiyorduk şu anda 2’de 2 yaptık. Kazanmaya devam etmek istiyoruz. Şampiyon olursak bu goller hatırlanacak” ifadesini kullandı.

Fatih Terim: Yaptık yine yaparız
Konya engelini zor da olsa geçen Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim maçı ve şampiyonluk yarışını analiz etti: İlk yarı istediğimiz gibi bir oyun yoktu. Bizim adımıza bir hiçti. Ancak ikinci devre futbolun doğrularını sergiledik. Son dakikalara doğru da olsa kazanmasını bilmek, vazgeçmemek, Galatasaray'ın özellikleri. Yarışın içindeyiz. Şurada kaldı 4 maç. Galatasaray gibi bitirmemiz lazım. Luyindama, pozitif çıkınca stoper yok. Taylan'ı stopere aldık. Ozornwafor da pozitif çıktı. Bir de bunlarla uğraşıyorsunuz. Hiç kolay değil. Sırtımızı yere gelmeden pes etmeyeceğiz. Daha evvel yaptık, yine yaparız. Emre, bizde hakikaten talihsiz iki ayak kırığı geçirdi. Oradan dönmek kolay değil. Emre'yi kazanmamız lazım, Emre değişik bir oyuncu. Onun atmasına da sevindim.

ÖMER BAYRAM’A GÖRE:
Klasik Emre golü

Galatasaraylı Ömer Bayram: Konya mücadelesinin böyle geçeceğini biliyorduk. Oyunun çoğu onların sahasındaydı. Hızlı gol bulmak istedik olmadı. Son dakikalara kadar konsantrasyonumuzu bozmadık ve klasik bir Emre Akbaba golü geldi.

HALİL’DEN BASKI YORUMU...
Her forvet hisseder

Aslan’ın kiralık kadrosuna kattığı ve Fatih Terim’in bonservisinin alınmasını istediği Halil Dervişoğlu maça on bir başladı. Terim’in tarzını çok beğendiği genç isim maç sonu “Her forvet baskı hisseder. Mutluyuz, önümüzdeki maça bakacağız” dedi. 

BAŞKANLIĞA ADAY
Elmas resmîleştirdi

Galatasaray’da mayıs ayındaki seçiminde göreve soyunan Burak Elmas dün gerekli evrakları Divan Kuruluna teslim ederek adaylığını resmileştirdi. Evrakları inceleyecek olan Divan Kurulu herhangi bir problem görmezse Elmas’ın adaylığını onaylayacak.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...