'Futbolda Avrupa Birliği üyesi olacağız'

'Futbolda Avrupa Birliği üyesi olacağız'

SPOR Haberleri

Galatasaray Kulübü İcra Kulübü Başkanı Lütfi Arıboğan yabancı sınırlandırılması ile ilgili olarak TFF'nin bugün tarihi bir karar vereceğini söyledi.

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Türk futbolu için bugün tarihi bir karar vereceğini söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın Esentepe'deki merkez ofisindeki toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arıboğan, Türkiye'yi futbolda AB üyesi haline getirmek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Türk futbolunun geleceği için federasyonumuzdan anlayış bekliyoruz. Kendileri bunun ışığını bize gösterdiler. Rekabetçi ortamda genç yıldızların yetişmesi konusunda federasyonumuzun kararını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda onların en büyük desteği de AB üyesi ülke oyuncularının Türkiye'de Türk vatandaşı gibi sayılması."
TFF'den yabancı sayısı konusunda değişiklik yapmasını beklediklerini, aksi durumda çok ciddi bir olumsuzluk oluşacağını savunan Arıboğan, "Federasyonun, futbolun hizmetinde olduğu için ters bir karar vereceğini düşünmüyorum" dedi. F.Bahçe'nin kararın değişmesine karşı çıktığının hatırlatılması üzerine Lutfi Arıboğan, "Toplantıda yoklardı. Bunun yorumunu Fenerbahçe Kulübü yapacaktır" diye konuştu. Yabancı sayısı sınırlaması konusunda oluşan belirsizliğin kendilerini sıkıntıya soktuğunun altını çizen G.Saray İcra Kurulu Başkanı, "Melo transferinde inşallah yakın zamanda olumlu bir gelişme olur. Biraz sürüncemede kaldı ama olumlu olacaktır. Her şey olumlu gitseydi bugüne kadar bitmiş olurdu. Sonuçta G.Saraylılar mutlu olacaklar, inşallah olumlu bitecek" şeklinde konuştu.
Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Fenerbahçe dışındaki Süper Lig kulüplerinin yabancı kontenjanının değiştirilmesini istediğini söyledi. Mamur, Fenerbahçe ve Karabükspor yetkililerinin toplantıya katılmadığını belirterek, "Fenerbahçe dışındaki 17 kulüp bu kuralın değişmesini istiyor. Federasyonun yabancı kontenjanı için almış olduğu 6+0+4 kararı kabul edilmiyor. Federasyonla karşılıklı konuşarak iyi bir noktaya gelme kararı aldık" dedi. Federasyonun kendilerine 'Fenerbahçe tahkime giderse alınacak yeni karar bozulur' dediğini belirten Recep Mamur, "Federasyonumuz da bu konuda çözüm arıyor. İnşallah federasyonun ve kulüplerin istediği doğrultuda bir karar çıkar" diye konuştu.
Galatasray'ın başarılı file bekçisi Muslera, sezon başından bu yana 5 farklı kategoride tam 52 maçta görev yaptı. Şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra tatil yerine Konfederasyon Kupası'na giden Uruguaylı, böylece 4698 dakika sahada kaldı.
Galatasaray'da beklenen imzalar atıldı. Ve sarı kırmızılı kulüp Engin Baytar ve Gökhan Zan ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. Sarı kırmızılılarda 400 bin Euro garanti paraya oynayan Engin'in ücreti her sezon için 845 bin Euro'ya yükseltildi. Gökhan'ın 700 bin Euro olan ücreti, 1 milyon 100 bin dolar garanti ücrete yükseltildi.
Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, "AB sporcularını Türk statüsünde oynatmak Türk milletine bir hakarettir" dedi. "Türkler Avrupa'da serbest dolaşabiliyor mu?" ifadesini kullanan Yılmaz, "Bu aşağılık kompleksinin göstergesidir. nbsp;Bize serbest dolaşım vermeyen Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin futbolcularına serbestlik tanımak son derece yanlış olur" diye konuştu. Galatasaray'ın futbol ve basketbolda iki farklı görüntü çizdiğini belirten Talat Yılmaz şunları söyledi: "Kulüpler birliği geçtiğimiz sezon 'Yabancı futbolcu sayısı sınırlandırılsın' dedi. Devlet politikası da yabancı sayısının düşürülmesinden yana 2013-14'te uygulanacak dendi. Aradan bir yıl geçti. Şimdi bir kulübün menfaatine göre bir uygulama oluyor. Böyle bir çifte standart akla mantığa uymuyor. Basketboldaki yabancı sayısının artırılmasına itiraz ediyorsunuz. Sonra futbolda artırılsın diyorsun. Hangisine inanalım?
Kulüpler Birliği Vakfı Onursal Başkanı İlhan Cavcav da TFF'nin, yabancı oyuncu kontenjanıyla ilgili kararını tekrar gözden geçirmesini istediklerini söylerken "Yıldırım Demirören kardeşimiz yarın (bugün) bir toplantı yapacağını Lutfi Arıboğan'a iletmiş. TFF'nin vereceği kararı, bir defa daha düşünerek almasını bekliyoruz" dedi. Cavcav Fenerbahçe'nin karara karşı olmasıyla ilgili ise "17 kulüp, imza attı. Fenerbahçemiz, bu dilekçeye imza atmamalarını üzüntüyle karşılıyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...