Futbola yeni kural geliyor! Uluslararası Futbol Birliği Kurulu 28 Kasım'da açıklayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Futbola yeni kural geliyor! Uluslararası Futbol Birliği Kurulu 28 Kasım'da açıklayacak

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), hakeme yapılan yoğun itirazların önüne geçmek için harekete geçti. Gelecek hafta toplantı yapmaya hazırlanan IFAB, sarı ve kırmızı karta ek olarak 10 dakika yasağını devreye sokmayı planlıyor.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 28 Kasım'da yapılacak toplantıda tarihi bir kararı duyurabilir.

Futbolda hakeme yapılan şiddetli itirazlar ve penaltı kuralı üzerinde değişiklikleri gözde geçiren IFAB, hakemlerin bir oyuncuyu 10 dakika dışarıda bekletebileceğini öne sürdü.

IFAB CEO'su Lukas Brud konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hakeme yapılan itirazlarda futbolcuların sarı kart görmekten endişelenmediği ancak 10 dakika saha dışı bırakma cezasında bu durumun tersine döneceğini belirtti.

Futbola yeni kural geliyor! Uluslararası Futbol Birliği Kurulu 28 Kasım'da açıklayacak

10 DAKİKA DIŞARIDA BEKLETME CEZASI GELİYOR

Lukas Brud, "Oyuncular hakeme uygunsuz bir söz söylediklerinde 'Sarı kart alır mıyım?' diye çok endişelenmeyebilirler ancak 90 dakikalık bir maçın 10 dakikalık bölümünde dışarıda kalacaklarını düşünürlerse yaklaşımları büyük fark yaratabilir." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mussi19 Kasım 2023 19:14

Dürüst net kararlar veren hakemler yetiştirin o zaman itiraz olmaz.

Sonraki Haber Yükleniyor...