Futbol fırtınası

Düzenleyen:
Futbol fırtınası

SPOR Haberleri

Yeni stadında gol yemeyen bordo-mavililer, geleneği devam ettirmek istiyor

Trabzonspor sezon finallerinden birini verecek bu akşam evinde… Maçın kendi içinde ayrı anlam ve önemleri, değerleri, duygusal boyutları olsa da sonuç olarak bakılacak yer skor ve puan… 2016’nın sonunda camiasına deyim yerindeyse işkence çektiren ve sabır taşını çatlatan takım 2017’de nokta atışı transferlerle bambaşka bir kimliğe büründü. Karadeniz’de beklenen ve özlenen fırtınayı çıkardı. Ersun Yanal ve öğrencileri bugün bu fırtınayı devam ettirme ve Avrupa kupası hedefine doğru yol alma amacında. Görüntü böyle ama rakamlar ve son durum nasıl? Bu yıl “yenilmezlik” unvanına sahip Trabzonspor 10 maçtan 8 galibiyet ve 2 beraberlikle alırken adeta kalesini kapattı. Karadeniz ekibi, evinde oynadığı son 4 maçta gol yemedi ve rakip kalelere 7 gol gönderdi. Hem savunma güvenliği ön planda hem de yenilerin uyumu ile takım oturmuş durumda. Ayrıca kaleci Onur faktörünü de yabana atmayalım.

Üç pasa izin verme riske girme

Hücum futbolunu seven ve çalışmalarında bilimselliğe önem veren Ersun Yanal; mevcut kadro yapılanmasında bilinen özelliklerinin dışında bir grafik sergiliyor. Sebebi ise eldekilere göre belirlenen oyun ve taktik anlayışı. Ersun Yanal, rakibe göre yaptığı ve değişim gösteren analiz çizelgesinde topa hükmetmeyi ön planda tutmuyor. Sonuç odaklı düşünen Yanal, gerekirse topu rakibe verip bulduğunu atarak istediğini alıyor. İlk yarıdaki Galatasaray maçı en güzel örnek. Kontraya ve duran toplara da önem veren Yanal’ın Beşiktaş’a karşı taktik tahtasında ise iş orta alanda ve kanat bağlantılarında kopuyor. Ersun Hoca, rakibin en güçlü tarafı olan çok pas ve kanat açılımını preslerle bozmayı düşünüyor. Hızlı çıkışlar ve defansın arkasına atılacak toplarla da tabela yapma planında. En önemli uyarı da; geride SIFIR RİSK.

TRABZON’UN İLGİNÇ İSTATİSTİĞİ

 

Trabzonspor, Beşiktaş’a karşı son iç saha galibiyeti kimin zamanında dersiniz? Cevap; Şenol Güneş. Şu anda siyah-beyazlıların teknik direktörü olan Güneş yönetimindeki galibiyet Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda, 21 Nisan 2012 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Halil Altıntop’un golüyle gelmişti. 

Beşiktaş

Gelelim sezonun genelinde “futbol fırtınası” estiren ve rakiplerini geride bırakan Beşiktaş cephesine… Siyah-beyazlılar nisan ayına geldiğimiz süreçte en yakın rakibine 5 puan fark atıp önemli bir avantaj yakalarken, UEFA Avrupa Ligi’nde de çeyrek finalde mücadelesine devam ediyor. Trabzonspor maçı ise kendi içinde küçük bir “final” özelliği taşıyor. Çünkü takipçi Başakşehir bu hafta Galatasaray ile karşılaşıyor. Kartal’ın kazanması demek hem avantajını koruması (hatta Başakşehir’in puan kaybı olursa artırması anlamına geliyor) ve psikolojik üstünlüğü ifade ediyor. Dış saha açısından bakıldığında ise Kara Kartal en çok puan toplayan takım konumunda (13 deplasman mücadelesine 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi elde edildi). Beşiktaş, ligin ikinci yarısında 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 23 puan aldı.

Sağlı sollu bindir ortadan indir

Sezon başından bu yana Beşiktaş’ın çok fazla taktik anlayışı değiştirdiğini söyleyemeyiz. Takım oyunuyla birlikte bireysel yeteneklerin de ön plana çıktığı siyah-beyazlıların en güçlü tarafı Quaresma faktörü sebebiyle kanatları. Ki iyi bir Talisca olduğunda orta alan yani uzaktan atılan şutlar ve duran topların da öldürücü etkisi var. Gençlerbirliği maçında olduğu gibi. Sağlı sollu bindirmelerle rakibi bunaltan orta alanda pasa dayalı oyun tercih eden Kartal, kimlik değişimine gitmeyecek. Yine kanatlardan bindirme yapıp forveti besleyecek rakibi hataya zorlayacak. Geriden Oğuzhan ve Atiba destekli Talisca ise boşluk bulduğu takdirde Onur’un kalesine şutlar gönderecek. Gidişata göre Şenol Güneş’in çift forvete dönmesi veya istediği skoru elde ederse orta alanı güçlendirip tansiyonu düşürme hesapları var.

3 İSİM İÇİN BU MAÇ FARKLI...

Maç Şenol Güneş, Tolga Zengin ve Olcay Şahan için farklı anlam taşıyor. Trabzonspor’a futbolcu (15 yıl) ve teknik adam (12 yıl) olarak hizmet veren Güneş ile yıllardır (9 sezon) kalesini koruyan Tolga eski takımlarına karşı. Ayrıca Trabzonspor’da da 5 sezon siyah-beyazlı formayı giyen Olcay Şahan var.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...