Futbol Federasyonu hakemlerin ücretlerinde yeni düzenleme yaptı

Düzenleyen:
Futbol Federasyonu hakemlerin ücretlerinde yeni düzenleme yaptı

SPOR Haberleri

Maç başı ücretler yüzde 74 artarken sabit maaşlar yüzde 15 düştü. Kısmi olarak performansa göre ücrete geçildi.

Ömer Faruk Ünal

Hakemlerin maç başına alacakları ücretler ve harcırahlar TFF tarafından yeniden belirlendi. Futbol Federasyonu, 6.hafta maçlarından itibaren (22 Eylül 2017) Süper Lig hakemlerine rekor bir zam yaptı. Daha önce maç başına 5.750 TL alan hakemler bundan böyle 10.000 TL alacak. Daha önce maç başına 3.000 TL alan Süper Lig yardımcı hakemleri bundan böyle 4.400 TL alacaklar. Hakemlere yüzde 74 zam yapılrken, yardımcı hakemlere zammın yüzde 46’da kalması dikkat çekti. Bu ücretlerde harcırah ve ulaşım giderleri hariç tutuluyor. Yeni düzenleme ile harcırahlar da Süper Lig’de günlük 400 TL, 2 günlük 765 TL oldu. Bu arada MHK, yeni bir scout ekibi oluşturdu. Oğuz Sarvan, Cem Papila ve Muhittin Boşat genç hakemleri takip edip MHK’ye rapor verecek.

Futbol Federasyonu hakemlerin ücretlerinde yeni düzenleme yaptı

MAAŞLAR DÜŞTÜ

Hakemliğin tek iş haline dönüştürülmesinin ardından maaş sistemine geçilmişti. Ve bir hakemin maaşı 20 bin TL civarındaydı. Üç yıldır da zam yapılmıyor aynı ücret tarifesi uygulanıyordu. Sigortaları olmayan ve sabit ücretin yanı sıra maç başı ücret alan hakemlerin ekonomik durumunda yeni düzenleme yapıldı. “Kısmi performans” sisteminin devreye girdiği yeni uygulamaya göre sabit maaşta yüzde 15 indirime gidildi. Bu da yaklaşık 2-3 bin TL’lik bir rakama denk geliyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...