Fuat Çapa turun favorisini açıkladı

Fuat Çapa turun favorisini açıkladı

SPOR Haberleri

Tecrübeli teknik direktör Fuat Çapa, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Beşiktaş'ın Club Brugge karşısında favori olduğunu söyledi.

Fuat Çapa, UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ı Belçika medyasına değerlendirdi. Fuat Çapa, bireysel kalite açısından Beşiktaş'ın apır bastığını ve bu eşleşmede favori olduğunu söyledi.


Soru-cevap şeklinde gelişen değerlendirmeden satırbaşları şu şekilde:


-Belçika olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'yi biliyoruz. Peki Beşiktaş ile ilgili bilmemiz gerekenler neler?


"Beşiktaş, Türkiye'deki büyük takımlar arasında. Buna ek olarak büyük bir taraftar kitlesi var. Geride kalan sezonlarda kulüp bir maddi sıkıntı içine girdi ancak yavaş yavaş çözülüyor. Bu halde bile iyi bir şekilde yoluna devam ediyor."


-Beşiktaş son olarak 5 yıl önce şampiyon olmuş. Club Brugge de sonşampiyonluğunu 5 yıl önce aldı. İlginç bir tesadüf!


"İki kulüp arasında bu şekilde benzerlikler var. Geride kalan sezonlarda Beşiktaş'ın maddi durumu pek iyi değildi ve alt yapıya yönelme kararı aldılar. Bu sayede kadro gençleşti. Bu durum Brugge için de çok önemlidir.''


-Beşiktaş ligde şu anda Galatasaray ile birlikte zirvede. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?


BEŞİKTAŞ HER MAÇINI DEPLASMANDA OYNUYOR
"Bu sezon şampiyon olurlarsa bu tarihi bir başarı olur. Çünkü Beşiktaş'ın stadyumu yok. Avrupa maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynuyorlar. Lig maçlarını ise İstanbul'da başka statlarda veya Ankara'da oynadılar bu zamana kadar. Yani Beşiktaş her maçını deplasmanda oynuyor.''


-Sizce kim favori? Beşiktaş mı Club Brugge mi?


FAVORİ BEŞİKTAŞ
"Bu sezon iki takımı da canlı izleme fırsatım oldu. Benim gözümde Beşiktaş favori. Beşiktaş'ın bireysel yeteneği oldukça fazla. Bunlar genç oyuncular ve futbol eğitimlerini Hollanda ve Almanya'da almış yetenekli oyuncular. Sizi temin ederim ki bu gençlerin son durağı Beşiktaş olmayacak. Daha iyi takımlara transfer yapacaklar."


-Bu sezon Anderlecht, Galatasaray karşısında kendisini kanıtladı. O zaman da Galatasaray kağıt üzerinde favoriydi.


''Evet ama Anderlecht'in şansı daha fazlaydı. Galatasaray takım olamamıştı. Oyuncular arasında bir takım kimyası yoktu. Bu Beşiktaş için söylenemez. Beşiktaşlı oyuncuların forması her maçtan sonra terden sırılsıklam oluyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...