Fransa'ya süper damga

Düzenleyen:
Fransa'ya süper damga

SPOR Haberleri

Gruplarda 69 gol atılırken, Süper Lig'de forma giyen yıldızların performans- ları dikkat çekti

EURO 2016'daki grup maçları bazı kesimlere göre statünün de etkisiyle az gollü geçti. Türkiye'nin 3 puanla veda ettiği turnuvada grup maçlarında 69 gol atılırken, bu gollerde Süper Lig takımlarında forma giyen isimlerin performansları dikkat çekti. 1980 yılından beri oynanan grup aşamalarına bakıldığında EURO 2016, maç başına atılan 1.92 golle sondan üçüncü sırada yer alıyor. İlk sırada ise maç başına ortalama 2,71'le Belçika ile Hollanda'nın düzenlediği EURO 2000 bulunuyor.
Süper Lig 4. sırada
Gollerin liglere göre dağılımına baktığımızda ise Süper Lig 4. sırada yer aldı. Geçtiğimiz sezon Türkiye'de top koşturan Mario Gomez, Luis Nani, Bogdan Stancu, Balazs Dzsudzsak, Ozan Tufan ve Tomas Necid gibi yıldızlar ağları toplam 9 defa havalandırdı. Süper Lig böylelikle sıralamada, 16 gollü İngiltere, 12 gollü İtalya ve 11 gollü İspanya liglerinin arkasında dördüncü sırada yer aldı, 6 gollü Bundesliga gibi güçlü bir ligi ise geride bıraktı. Grup aşamalarında toplamda 7 farklı oyuncu ikişer gol atarken bu futbolculardan üçü Süper Lig'den çıktı. Luis Nani, Balazs Dzsudzsak ve Bogdan Stancu takımları adına çıktıkları üç maçta ikişer gol attı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...