Fransa'nın eski yıldızı Christian Karembeu'dan özel açıklamalar

Fransa'nın eski yıldızı Christian Karembeu'dan özel açıklamalar

SPOR Haberleri

Fransa'nın eski yıldızı Christian Karembeu, "Türkiye katılsaydı Dünya Kupası çok daha renkli olurdu" dedi.

Dünya Kupası İstanbul'u geziyor. Coca Cola'nın düzenlediği Dünya Turu kapsamında getirilen kupanın sergilenmesine Fransa'nın Dünya Şampiyonu kadrosunda yer alan futbolcularından nbsp;Christian Karembeu da katıldı. Sorularımızı içtenlikle cevaplayan Karembeu, Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası'nda yer alamayacak olmasını büyük bir kayıp olarak değerlendirdi.
nbsp;
Türkiye'nin katılamayacağı Dünya Kupası'nın burada sergilenmesi biraz ironik geldi.
nbsp;
Evet malesef ama futbol böyle bir şey. Size ummadığınız sürprizleri yapıyor. Türkiye keşke Dünya Kupası'nda yer alsaydı. Türkiye katıldığı her turnuvaya büyük bir renk ve heyecan katıyor. nbsp;Brezilya'da olmamanız büyük bir kayıp. Ama Türkiye'nin gelecek yıllarda turnuvalarda daha çok yer alacağından eminim. Çünkü Fatih Terim başa geçti ve onun futbol felsefesinin takımı başarıya götüreceğinden eminim.
nbsp;
Fatih Terim'in oyun felsefesini nasıl buluyorsun?
Hücum futbolunu benimseyen her teknik adamı çok severim. Fatih Terim de cesur futbol oynatıyor oyuncularına. Bu yüzden de hep başarılı oluyor. Aksi taktirde uzun vadede başarılı olmanız mümkün değil. Bana sorarsanız defans futbolu zaten Türkiye'ye göre değil.
nbsp;
Beğendiğin Türk oyuncular var mı?
Elbette... Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Arda Turan. Eskilerden de Hakan Şükür, Rüştü Reçber ve Tanju Çolak
nbsp;
Tanju Çolak'ı hatırlaman çok ilginç
(Gülüşmeler)
Evet en az senin kadar Türk futbolunu biliyorum (Gülüyor)

G.Saray-Chelsea maçını izleyebildin mi?
Evet izledim. G.Saray çok gülü bir takım olduğunu ispatladı. Karşılarındaki takım şu an Avrupa'nın en iyilerinden biri. Üstelik erken golle geriye düştüler. Bunlara rağmen oyundan kopmadılar ve golü buldular. Hatta galibiyete yakın olan taraftı G.Saray. Rövanş için şansların eşit olduğunu düşünüyorum. Mancini ve Mourinho birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Bu yüzden bu eşleşmede heyecanın son ana kadar süreceğini düşünüyorum.
nbsp;
Peki Dünya Kupası'ndan bahsedelim. nbsp;Favorin hangi takım?
Brezilya... nbsp;Ev sahibi olmanın da avantajıyla kupaya en yakın takım onlar. Arjantin ve Portekiz'in de şansı yüksek.
nbsp;
İspanya?
Son Konfederasyon Kupası'ndaki izlenimime göre İspanya artık eskisi gibi değil.
nbsp;
Son olarak Türkiye ile ilgili unutamadığın bir anı var mı?
Taraftarlar... Çok tutkulular ve galibiyet için sizi durmadan itiyorlar. G.Saray'a karşı Olimpiakos forması giyerken yaşadığım tecrübeyi unutmuyorum. Soyunma odasında bile taraftarı konuşmuştuk.

TÜRKİYE GAZETESİ- MURAD TAMER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...