Fırtına değil kasırga

Fırtına değil kasırga
SPOR Haberleri

Trabzonspor, 48 takımla oynanan UEFA Avrupa Ligi'nde Valencia, Sevilla, O.Lyon, PSV Eindhoven, Dinamo Kiev gibi Avrupa devlerini geride bıraktı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Videoton'a penaltılarla elenen Trabzonspor, bu sezon tam tersi yönde performans sergiliyor. UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda önceki akşam Legia Varşova'yı Polonya'da 2-0 mağlup eden bordo-mavililer, gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj sağlarken, Avrupa'daki yenilmezlik unvanını da korudu. 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, en son 23 Şubat 2012'de PSV Eindhoven'a 4-1 mağlup olmuştu. Polonya'dan galibiyetle dönen bordo-mavililer ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde 5 maç üst üste deplasmanda kazanarak Türkiye rekorunun da yeni sahibi oldu. Avrupa macerasına Derry City'yi 3-0 mağlup ederek başlayan Trabzonspor, sırasıyla Dinamo Minsk'i 1-0, Kukesi'yi 2-0, Apollon Limassol'u 2-1 ve son olarak Legia Varşova'yı 2-0'lık skorlarla geçti. Daha önceki rekor 2009-10 sezonunda bu kupada üst üste 4 deplasman galibiyetine imza atan F.Bahçe'ye aitti. Bordo-mavililer, 12 grupta toplam 48 takımın katılımıyla oynanan UEFA Avrupa Ligi'nde geride kalan 4'üncü maçlar sonunda 6. sıraya yer alıyor. Listenin en üst basamağında 4'te 4 yapıp 12 puan toplayan Avusturya'nın Salzburg takımı bulunurken, Salzburg'u averajla Fiorentina ve Tottenham takip ediyor. Rusya'dan Rubin Kazan ve Bulgaristan'dan Ludogorets Razgard ile birlikte 10'ar puana sahip olan Trabzonspor, +5 averajla 6. durumda. Bu başarısıyla Karadeniz ekibi İspanya'dan Valencia, Sevilla ve Real Betis'i, Almanya'dan Eintracht Frankfurt'u, Hollanda'dan PSV Eindhoven ve AZ Alkmaar'ı, Fransa'dan Lyon ve Bordeaux'yu, Ukrayna'dan Dinamo Kiev'i geride bıraktı.
Turgay SAKARYA

nbsp;Fırtına değil kasırga




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...