Fırtına Beşiktaş'ı yıktı geçti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Fırtına Beşiktaş'ı yıktı geçti

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bordo mavililer yeni transferi Onuachu’nun golüyle öne geçti. Bakasetas skoru perçinledi, Visca son sözü söyledi. Kara Kartal’ın ligdeki yenilmezlik serisi sona erdi.

MURAD TAMER'İN HABERİ - Süper Lig’de millî ara dönüşü haftanın şüphesiz en çok merakla beklenen maçı Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasıydı. Ligde son 18 maçında yenilmeyen ancak Trabzonspor’a karşı da son beş maçtır kazanamayan bir Beşiktaş vardı sahada. Üst üste Galatasaray ve Rizespor’a yenilerek hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor ise 5-1’lik Kasımpaşa galibiyetiyle kendine gelmişti. Beşiktaş’ta millî takımdan geç dönen Aboubakar kulübede, Trabzonspor’da yeni transfer Onuachu sahadaydı. Bakalım ne olacaktı, nasıl bir senaryo yazılacaktı?

HAVADAN, KARADAN...

İlk yarım saatte rakip sahada daha çok gözüken Trabzonspor, baskısının meyvesini aldı. 30’da hızlı gelişen atakta Bardhi arka direğe ortaladı, 2,01’lik kule Onuachu, Mert’in uzanamayacağı yere kafayı vurdu: 1-0. Bundan 12 dakika sonra yine hızlı gelişen atakta Rosier, Visca’ya faul yaptı. Topun başına geçen Bakasetas, yakın direğe mermi gibi gönderdi, top Mert’in kucağından sekerek ağlarla buluştu: 2-0. İlk yarının sonunda Mendy’nin 30 metreden şutu üst direğe takıldı. Kontrataklar Beşiktaş’ın başına iş açmaya devam ediyordu. 

EDİN VİSCA FİŞİ ÇEKTİ

Şenol Güneş, ikinci yarıya üç değişiklikle başladı. Onur, Rebic ve Cenk Tosun kulübeye çekildi, Masuaku, Muleka, Aboubakar içeri girdi. Bu değişiklikler biraz olsun Kartal’ı hareketlendirdi. Siyah beyazlılar 58’de Colley ile golü buldu ancak, faul yaptığı gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Tribünler tam 61. dakika şovuna başlamışken soldan Trezeguet’nin ‘al da at’ pasını Edin Visca geri çevirmedi: 3-0. Maçın geri kalanında Beşiktaş gol bulmak için yüklendi ancak bunu başaramadı, kritik maçı ev sahibi Trabzonspor farklı kazandı.

KARTAL'I DA VURURLAR

Şenol Güneş’in gelişiyle birlikte büyük bir çıkış yakalayan Beşiktaş uzun süre sonra mağlubiyeti tattı. Süper Lig’de tam 18 maçtır yenilmeyen siyah beyazlılar dün yıkımı yaşadı. Kartal, son mağlubiyetini geçtiğimiz sezonun 23. haftasında Sivasspor’a karşı almıştı. Beşiktaş toplamda da 24 maçtır mağlup olmuyordu.

TRABZON'DA BAHAR

Trabzon’da ise tam tersi bir görüntü oluştu. Lige çok sayıda sakatlıklarla giren, G.Saray ve Rizespor’a mağlup olan bordo mavililerde Nenad Bjelica’ya tepkiler artmıştı. Millî araya 5-1’lik Kasımpaşa galibiyetiyle giren dün de Beşiktaş’ı sahadan silen Fırtına’ya bir anda bahar geldi. Bitiş düdüğünün ardından statta âdeta bayram vardı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...