Firesizler

Düzenleyen:
Firesizler

SPOR Haberleri

Marcelo şu ana kadar bütün resmi maçlarda görev alan tek isim oldu. Atiba ile beraber kaleciler Fabri ve Tolga Zengin forma giydikleri her maçta 90 dakika görev yaptı

Beşiktaş’ın zengin kadrosunda “Demirbaş” olan isimler vardı… Geçen sezonun devre arasında Ersan Gülüm’ün satılması sonrası günü kurtarma adına kadroya katılan sonra bonservisi de alınan Marcelo Guedes’i başa yazalım… Bu sezon 15 resmi maçın tamamında süre alan tek isimdi. 1 dakika bile maç kaçırmadı. Önceliği savunmaydı ve değişmez stoper oldu. Ki zaman zaman öne bile çıktığı ve gol attığı da görüldü. Şenol Güneş, diğer bölgelerde alternatifleri değerlendirip rekabet oluştururken Marcelo konusunda istisnai bir durum yaşattı. Çünkü ondan iyisi ve hazırı henüz elinde yok.

Bayrağı bir aldı…
Kaleci konusunda ise bayrak değişimi yaşandı ama değişmeyen gerçek, yine ilk 11 başlayan oyuncunun gerek performansa gerekse muhtemel sakatlığa göre çıkması söz konusu olmadı. Şenol Güneş kimle başladıysa öyle devam etti. Sezona Tolga Zengin ile başlamıştı ve eski öğrencisi 4 maçın tamamında görev yaptı. Ardından kaleyi devralan yeni transfer Fabricio 11 maçtır görevde. 1 dakika bile fire vermeyenlerden. Ki şu anki görüntüye göre bundan sonra da vermesi pek mümkün değil gibi. Hem performansıyla hem de taraftarı arkasına almasıyla emin adımlarla kalıcı hale geliyor.
İstikrar abidesi Atiba
Ve gelelim geçen sezon 34 maçta da oynayan Atiba Hutchinson gerçeğine… Kanadalı ön libero her zamanki gibi görev adamı ve istikrar abidesi olduğunu bu sezon da ispatlayanlardan… 13 maçın tamamında oynadı. O kalıcı hale gelirken sağı veya solu değişti. Kimi zaman yanına Tolgay Arslan, kimi zaman Gökhan İnler, kimi zaman Necip Uysal, kimi zaman da Oğuzhan Özyakup geldi. “Kazanan kadro bozulmaz” klişesi Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş adına geçerli değildi ama ‘iyi oynayan, görevini yapan, gücü, takati yerinde olan değişmez’ düşüncesi siyah-beyazlılarda hayata geçti. Zaten onlar formayı hiç bırakmadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...