Fikret Orman ticarette sağlam 'defans' yapıyor

Düzenleyen:
Fikret Orman ticarette sağlam 'defans' yapıyor

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılarda Orman döneminde bonservisiyle yollanan 18 futbolcudan 9’u savunmacıydı. 48 milyon avroluk gelirde arka planın payı 22,7 milyondu.

Kara Kartal’da futbolla ilgili araştırmacı öğrencilere “tez” olabilecek bir konu; Beşiktaş’ın transfer hikâyesi... İlginç olan özellikleri ise; emanetçi isimlerin kalıcı hale getirilmesi, yüksek bedele satılması (Marcelo), fazla forma şansı bulamayan oyuncunun çok ciddi rakamlara verilmesi bir yıl sonra üste para alınarak kiralanması (Atınç Nukan gibi). Bu ana başlıkları. Futbolun genel yapısı içerisinde ise hücum futbolunu tercih eden ve genelde oyunu önde oynamasını seven takımın en fazla defans oyuncuları satması da bir başka dikkat çekici nokta.

Dört kaleciden 2,5 milyon avro 

Bakıyorsunuz, ilk sezonunda FEDA diyen, CEFA çeken ve şimdi SEFA süren Fikret Orman yönetimi yaklaşık 5 yıllık görev süresinde 18 futbolcuyu bonservisiyle başka kulüplere satmış. Ve bunlardan 9’u defans blokundan. Diğerleri ise dörder kaleci ve orta saha ile 1 forvet. Toplam 48,2 milyon avroluk gelir kaleminde en yüksek pay savunmacılarda. Siyah-beyazlılar sattığı savunma oyuncularından 22 milyon 725 bin avro bonservis bedeli almış. En yükseği ise yedişer milyon avroya satılan Marcelo ve Ersan Gülüm. 4 kalecinin satışından gelen para ise 2,5 milyon avro. 

Forvet tek kalem

Orta sahası güçlü olan Beşiktaş’ın bu bölgeden kazancı ise 10 milyon avroda kalıyor. En büyük kalem geçen sezonun başında Milan’a 7,5 milyon avroya satılan Sosa.  İkinci sırada ise 2,25 milyon avro ile Kerim Frei var. Bu bölgede kalite anlamında çok yüksek değeri olan ancak en ucuza ve komik rakama giden bir isim bulunuyor. Trabzonspor’a verilen Olcay Şahan. Transfer bedeli sadece 200 bin avro. Forvetteki tek hane ise Chelsea’dan 6 milyon avroya alınan Demba Ba’nın 13 milyon avroya Çin’e satışı var. HAYIRLI İŞLER. 

Fikret Orman ticarette sağlam 'defans' yapıyor

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...