Fikret Orman, Demba Ba'yı Yahya Efendi Dergahı'na götürdü

Fikret Orman, Demba Ba'yı Yahya Efendi Dergahı'na götürdü

SPOR Haberleri

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sabah namazı için gittiği Yahya Efendi Dergahı'na bu kez Demba Ba'yı da götürdü.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; kısa sürede Siyah-Beyazlı taraftarların sevgilisi haline gelen ve attığı gollerden sonra secdeye varan Demba Ba Beşiktaş Kulübü'nde önemli bir yeri olan Yahya Efendi Dergahı'na sabah namazı için gitti.


BOL BOL DUA ETTİLER
2.5 yıldır Fikret Orman'ın cuma günleri arkadaşlarıyla gittiği Yahya Efendi Dergahı'na Demba Ba da çağrıldı. Uzun süre içerde kalan ikili bol bol dua edip ibadetlerini yerine getirdi. Demba Ba, İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek "İstanbul'da huzur buldum. Hem sosyal hayatım hem de dini vecibelerimi yerine getirmek için çok uygun bir yer. İngiltere'de bu kadar yoğun yaşayamıyordum" diye konuştu.


"DEMBA BA BİZİ CUMA'YA GÖTÜR"
nbsp;"ALLAH BEŞİKTAŞ'I NAZARLARDAN SAKLASIN"
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dualarında önceliği nazara ve sakatlıklara verdi. Orman, "Beşiktaş iyi oynadıkça çok sakatlıklar oldu. Her şeyden önce insan sağlığı. Mustafa'nın durumu bizi çok etkiledi. Hem Mustafa hem de Beşiktaş için dua ettim. Allah Beşiktaş'ı nazarlardan saklasın. Önce sağlık arkası gelir. Beşiktaş üç cephede lider. İnşallah böyle devam ederiz. Allah bu günleri görmeyi bize nasip etti, şampiyonluk görmeyi de nasip etsin. UEFA'da da şampiyonluk hedefliyoruz" dedi.
YAHYA EFENDİ DERGAHI'NIN BEŞİKTAŞ İÇİN ÖNEMİ
Asırlardır, 'Yolculukta kazalardan, belalardan koruduğuna'' inandıkları Yahya Efendi, duaya gelen gemicilerin, yolcuların ziyaret ettiği bir türbe oldu. Ancak bir asırdan fazla Beşiktaşlılar için burayı önemli kılan tek unsur Yahya Efendi'nin türbesi olması değil. Beşiktaş Futbol Şube kurucusu Şeref Bey'in mezarı da burada bulunuyor. Beşiktaş Yıldız'daki Yahya Efendi Çıkmazı'nda bulunan dergah, özellikle Beşiktaş bölgesinde yaşayanların akınına uğruyor.

Yahyâ Efendi kimdir?

Yahyâ Efendi, Osmanlı âlim ve evliyâsındandır. İsmi Yahyâ olup, "Beşiktâşî" diye de tanınır. Şamlı Ömer Efendinin oğludur. Aslen Amasyalıdır. Beşiktâşî Müderris Yahyâ Efendi; İbn-i Ömer el-Arabî, Yahyâ bin Ömer Beşiktâşî ve Molla Şeyhzâde gibi isimlerle tanınıp meşhur olmuştur. 1494 (H.900) senesinde Trabzon'da doğdu. Babası Şamlı Ömer Efendi, uzun müddet Trabzon'da kâdılık yaptı. Yahyâ Efendi orada dünyâya geldi. Kânûnî Sultan Süleymân da, Trabzon'da aynı sene aynı haftada doğdu. Kânûnî ile süt kardeşi oldular. Kânûnî, Yahyâ Efendiye "Ağabey" derdi. Yahyâ Efendinin iyilik, ikrâm ve ihsânları pek çoktu. Bâzan şehrin ileri gelenleriyle ilim sâhiplerini dâvet eder, çeşit çeşit ikrâmlarda bulunurdu. Bâzan da fakirlere, yoksullara ziyâfet çeker, gönüllerini alırdı. Beşiktaşlı müderris Yahyâ Efendi, ömrünün sonuna kadar Beşiktaş'ta ikâmet etti. 1570 (H.978) senesinde burada vefât etti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...