FIFA'dan Real Madrid'e dev tazminat

FIFA'dan Real Madrid'e dev tazminat

SPOR Haberleri

Sami Khedira'nın sezonu kapatmasından sonra Real Madrid'in, FIFA'dan alacağı tazminat da belli oldu; En az 2.5 milyon avro.

Almanya'nın İtalya ile oynadığı ve 1-1 biten maçta sakatlanan Sami Khedira için Real Madrid, FIFA'dan tazminat alacak.FIFA'nın bir dönem önce yürürlüğe soktuğu sisteme göre Madrid devi Alman futbolcusu için en az 2.5 milyon avroluk bir rakamı FIFA'dan tahsil edecek.Dizindeki ciddi sakatlık sebebiyle sezonu kapatan Kehidra için FIFA Koruma Programı'na göre Madrid ekibine oyuncunun yıllık ücretiyle yapılan hesaplamalara göre aylık 600 bin avro ödenecek. Real Madrid bunun bir benzerini, Marcelo'nun sakatlığında yaşamış ve FIFA'dan 1.150.000 avro tazminat elde etmişti. FIFA Oyuncu Koruma programı kulüplerden gelen yoğun tepkiler üzerine geçtiğimiz yaz hazırlanmış ve yürürlüğe girmişti.Sami Khedira'nın sakatlığında, Real Madrid'in Ocak ayında Benfica'nın yetenekli isimi Nemanja Matic'i transfer edebileceği, bu transfer için 27 milyon avroluk bir bütçenin hazırlandığı da iddialar arasında.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...