FIFA'daki 'Rüşvet ve Yolsuzluk' depreminin yankıları sürüyor

FIFA'daki 'Rüşvet ve Yolsuzluk' depreminin yankıları sürüyor

SPOR Haberleri

Sepp Blatter'in istifası, Chuck Blazer'in itiraflarından sonra eski başkan yardımcısı Jack Warner da 'konuşacağım' dedi

FIFA'da yaşanan depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. FIFA kongresinin hemen öncesinde başlayan 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonları dünya futbolunu yöneten en üst kurumun ipliğini pazara çıkardı. Skandalların gölgesinde seçime giren ve kazanan Sepp Blatter, istifa etmek zorunda kalırken, önceki gün de eski icra kurulu üyesi Chuck Blazer 1998 ve 2010 dünya kupaları için rüşvet aldıklarını itiraf etmişti. Son operasyonda adı en sık geçen isim ise Blatter'in eski yardımcısı Jack Warner. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, Warner'ın 2010 Dünya Kupası'nın Güney Afrika'da organize edilmesi için 10 milyon dolar rüşvet aldığını iddia ediyor. Warner'ın adı başka birçok yasa dışı ödemede de geçiyor. nbsp;
Blazer'ın, itirafı sonrası kameraların karşısına geçen Warner, "Hayatımdan endişe etmeme rağmen bildiğim her şeyi anlatmaya karar verdim" dedi. Gelişmelerin artık bir çığa dönüştüğünü vurgulayan Warner, "Bu çığın altında kimin kalacağı artık hiç umurumda değil. Bu günün geleceği korkusuyla hep sustum. Ancak bundan böyle sır saklamayacağım. Her şey ortaya dökülecek" dedi. Eski FIFA başkan yardımcısı, görevinden ayrılacağını söyleyen Sepp Blatter'in, finansal işleri nasıl yürüttüğüne dair elinde bulunan belgeleri de kamuoyuna açıklayacağını belirtti. Warner elinde, FIFA'nın ülkesi Trinidad-Tobago'da 2010'da yapılan seçimlere müdahale ettiği yolunda belgeler olduğunu da öne sürdü.


Perde arkasında onlar mı var?
İngilizlerin öfkesi 5 yıldır hiç geçmedi!
ABD'nin başlattığı 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonlarının arkasında 2018 Dünya Kupası'nı Rusya'ya kaptıran İngilizlerin olduğu iddia edildi. 'İntikam hırsıyla' hareket eden İngilizlerin 'kirli çamaşırların' ortaya dökülmesinde başrolü oynadığı belirtildi. Yaşanan son gelişmelerin ardından İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, "Ben Katarlı organizatörlerin yerinde olsam bu gece uyuyamazdım" diyerek Katar'ın yolsuzluk yaptığını ima etti. 2010 yılında yapılan 2018 Dünya Kupası oylamasından Rusya'nın çıkması sonrası İngiliz Daily Mirror "Satıldı!", The Sun "FIFA, Rusya'ya 2018'i avanta verdi", Daily Mail "Gülümsediler, el sıkıştılar, yalan söylediler", Daily Star gazetesi de "Putin, Dünya Kupası'nı bağlamış" manşetleriyle çıkmıştı.


Blatter'in istifası bir taktik!
Rüşvet operasyonunun gölgesinde girilen seçimde yeniden FIFA Başkanı seçilen Sepp Blatter, yaşanan son gelişmelerin ardından istifa kararı aldı. FIFA'da yeni bir başkanın koltuğa oturması ise yıl sonunu bulacak. Blatter'in istifa kararıyla FIFA'da yeni dönemin başlayacağını düşünenler olduğu gibi, FIFA'nın yeni başkanının en erken 2016'da belirlenecek olması nedeniyle Blatter'in bu hamlesinin taktiksel olduğunu savunanlar da var. Blatter'in soruşturmanın seyrine göre kararını yeniden gözden geçirme ihtimali bulunurken, ilerleyen süreçte başkan adaylığı için şartların daha da zorlaştırılabileceği öne sürülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...