FIFA ve UEFA başkanlarına ceza

FIFA ve UEFA başkanlarına ceza

SPOR Haberleri

FIFA Etik Kurulu, yolsuzluk yaptıkları iddia edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Blatter'in görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.

FIFA Etik Kurulu, günlerdir çeşitli medya organlarında duyurulan 'futbolda deprem etkisi oluşturacak' kararını en sonunda resmen açıkladı.


Kurul, haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.


İsviçre Savcılığı, geçtiğimiz günlerde Blatter hakkında 'ceza gerektirecek kötü yönetim' ve 'zimmet' suçlamalarıyla soruşturma açmış ve İsviçreli spor adamını hem sorgulamış hem de ofisinde aramalar yapmıştı. Savcılığın suçlamaları arasında Blatter'in, UEFA Başkanı Michel Platini'ye usulsüz olarak 2 milyon dolar verdiği iddiası da bulunuyordu.


Öte yandan Coca Cola, McDonalds ve Visa gibi futbolun uluslararası organizasyonlarının ana sponsorları da, FIFA'da gerçekleşen operasyonların başladığı günlerde FIFA Başkanı Sepp Blatter'e görevini derhal bırakması çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...