FIFA Başkanı Blatter'dan TFF'ye boykot

FIFA Başkanı Blatter'dan TFF'ye boykot

SPOR Haberleri

FIFA Başkanı, Demirören'le bugün yapması gereken basın toplantısına, U20 Dünya Kupası'ndaki aksaklıklar ve seyirci şokuna tepki olarak katılmayacak. Blatter, yerine Asbaşkan Boyce'u gönderdi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bugün yapacağı basın toplantısına katılmayacağını açıkladı. Blatter'in ani program değişikliği nedeniyle İstanbul'a gelemeyeceği belirtilirken, FIFA Başkanı'nın, U20 organizasyonunu beğenmediği ve protesto olarak toplantıya katılmayacağı ifade edildi. Blatter'in yerine bugün 10.00'daki toplantıya Asbaşkan Jim Boyce, Demirören'in yerine de İkinci Başkan Servet Yardımcı katılacak. Blatter'in TFF yetkililerini arayıp organizasyondan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdiği, şampiyonada tarihin en düşük seyirci ortalamasının yaşanmasına üzüldüğü belirtildi.
Öte yandan, organizasyonun kapanış yemeği, dün akşam Çırağan Sarayı'nda verildi. UEFA Asbaşkanı, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de kadıldığı yemekte Demirören, Jim Boyce'un yanı sıra; ulusal ve uluslararası federasyon başkanlarına ev sahipliği yaptı.
U20'de seyirci fiyaskosu
Türkiye'de ilk kez yapılan U20 Dünya Kupası'nda seyirci sayısında sınıfta kaldık. Geride kalan 50 karşılaşmayı sadece 261 bin 509 kişi izlerken, maç başı ortalama 5 bin 230 oldu. Böylece 2013 Türkiye; maçlara en az ilginin gösterildiği şampiyona olarak tarihe geçti. 2011'de Kolombiya'da yapılan şampiyonayı 1 milyon 309 bin, 2009'da Mısır'daki kupayı ise 1 milyon 295 bin kişi izlemişti. Türkiye'den önceki en düşük seyirci sayısı ise 1981 Avustralya'da 443 bin ile gerçekleşti. (Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...