FIFA Başkanı Blatter: 'Raporlar gizli tutulacak'

/ Kaynak: AA
FIFA Başkanı Blatter: 'Raporlar gizli tutulacak'

SPOR Haberleri  / AA

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan raporun gizli tutulacağını açıkladı

Blatter, FIFA Genel Merkezi'ndeki İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamanda, FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia tarafından Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan raporun kamuoyuyla paylaşılmayacağını ifade etti.
Blatter, ayrıca FIFA İcra Kurulu üyelerinin toplantıda raporun yayımlanması yönünde bir talepte bulunmadığını da vurguladı.
FIFA Dünya Kupası'na 2018 ve 2022'de evsahipliği yapacak Rusya ve Katar'a ilişkin raporlar Garcia tarafından iki yılda hazırlanmıştı. FIFA'nın bağımsız yargı organında görevli Alman hakim Hans-Joachim Eckert tarafından incelenen raporun içeriğiyle ilgili kamuoyuna bilgi verilmemişti.
Raporda, Katar'ın Dünya Kupası'na evsahipliği yapabilmek için bazı FIFA yetkililerine rüşvet vermesi iddiaları da yer alıyordu.
Eckert, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Bu raporun kamuoyu ile paylaşılmasını beklememelisiniz. Gizlilik adına bir zorunluluk var ve buna uymak zorundayız" diye konuşmuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...