Feyyaz Uçar, 'Burada olmayı hak ettiğimizi gösterdik'

/ Kaynak: CHA
Feyyaz Uçar, 'Burada olmayı hak ettiğimizi gösterdik'

SPOR Haberleri  / CHA

Avusturya galibiyetinin ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Feyyaz Uçar, 'gruptan çıkmayı hak ettiğimizi gösterdik' dedi.

Türkiye U-20 Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Dünya Kupası'nda olmayı hak ettikleri göstermek istediklerini, gruptan çıkarak bunu başardıklarını söyledi. Uçar, FIFA U-20 Dünya Kupası C Grubu'nda 2-1 kazandıkları Avustralya maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Beklediğimiz gibi oldu. Avustralya doğal olarak son şansını kullanmak istedi. Bizi yenselerdi gruptan çıkacaklardı. İyi de başladılar oyuna, hırslı ve istekliydiler. Biz aslında maça iyi başlayamadık. Çok top kayıpları yaptık. Kazandığımız topları da çok çabuk geri verdiğimiz için oyunun hakimiyetini onlara teslim etti. Oyunun hakimiyetini aldıklarından dolayı da kalemizde golü gördük." dedi. Golü yedikten birkaç dakika sonra gol atmalarının da kendileri için şans olduğunu ifade eden genç teknik adam, "Gol gecikseydi sıkıntı yaşayabilirdik. Hemen ardından gelen golle de grup maçlarını galibiyetle tamamladık. 2 maç kazandık, bir maç kaybettik. Tahmin edildiği gibi oldu ve gruptan Kolombiya birinci, biz ikinci olarak çıktık." ifadelerini kullandı. Bu galibiyetin milli takım için çok önemli olduğunu vurgulayan Uçar, "Gençler seviyesinde bir dünya şampiyonasında daha küçük yaşlarda başardığımız bir şeydi ama U-19 ve U-20'de bunu başaramıyorduk. Şu çok önemli; milli forma her şeyin üstündedir. Hepimiz bir yerinden tutarsak bu işi başaracağız. İnşallah bu galibiyetle kenetlenerek, oyuncularımın takım olma yolunda önemli bir yol kat ettiklerine inanıyorum. Hiçbir şeyin kolay olmadığını yaşayarak öğrendiler. Oyuncularım eğer yıldız olacaklarsa öncelikle kazanmak zorundalar. Kazanmayan kimse yıldız olamaz. Bunu gözardı etmememiz lazım." diye konuştu. Uçar, turnuvada bundan sonraki hedefleriyle ilgili de şunları söyledi: "Her zaman söyledik; öncelikli hedefimiz gruptan çıkmaktı. Biz ev sahibi olmamız nedeniyle buradayız. Diğer takımlar kıtalarında kazandıkları başarıyla buradalar. Biz federasyonumuzun, büyüklerimizin katkılarıyla kupada yer alıyoruz. Öncelikle burada olmayı hak ettiğimiz göstermek istiyoruz. Gruptan ikinci olarak çıkarak bunu başardığımızı düşünüyorum. Bundan sonra her maça final havasıyla hazırlanacağız. İnşaallah Gaziantep'te seyirci desteğini de biraz daha fazla alarak, güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum." Grup maçlarını Trabzon ve Rize'de oynayan Türkiye, C Grubu'ndaki ilk maçında El Salvador'un 3-0 mağlup etti. İkinci maçında Kolombiya'ya 1-0 mağlup olan Milliler, üçüncü ve son maçında ise Avustralya'yı 2-1 mağlup etti. Ay-Yıldızlılar, grup maçlarını 6 puanla Kolombiya'nın ardındın ikinci tamamlayarak bir üst tura çıktı. Türkiye, kupanın ikinci turunda Gaziantep'te Fransa ile karşılaşacak.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...