Fernando Alonso puan kazanmayı hedefliyor

Fernando Alonso puan kazanmayı hedefliyor

SPOR Haberleri

Fernando Alonso, Kanada sıralamalarında 13. olmasının ardından yarışta puan kazanmanın mümkün olabileceğini düşünüyor.

McLaren'in motor dayanıklılığı açısından sıkıntılar yaşadığı Kanada'da Alonso 14. sırada kendisine yer buldu ancak Verstappen'in cezasıyla birlikte Alonso yarışa 13. sıradan başlayacak. Alonso "Kanada her zaman güzel yarışlara sahne olur. Güvenlik aracı periyotları olurken herkes dayanıklılık sorunu yaşayabilir. Burası çok zorlayıcı bir pist. Bu yüzden 13. sıradan başlayınca puan kazanma şansımız olabilir. Bir şeyler yapmaya çalışacağız. Bugün alabileceğimiz en iyi sonuçlardan birisini aldık. Takım için çok zor bir gündü. Bu sabah motor değiştirme yüzünden çok meşgullerdi ve sıralamalara tek araçla başlamak hayal kırıklığı oluşturdu. O yüzden 13.lük iyi haberlerden birisi ancak umarım yarışta daha pürüzsüz olur ve her iki araç sorunsuz bir şekilde yarışı tamamlar." dedi.



Alonso, düzlükte yavaş olmaları nedeniyle puan kazanma umudunu takımın pit duvarında yapacağı çalışmalara bağlıyor. Alonso "En büyük eksiğimiz düzlük hızı olacak. Maksimum hız ve düzlükler en büyük kısıtlama olacak bu yüzden strateji, lastik yönetimi açısından zekice şeyler düşünmeliyiz." dedi. Honda'nın motor sorunları için ise Alonso "Performans ve dayanıklılık sorunlarının farkındayız. Bunlar iki farklı sorun. Takım sorunları çözmek için her şeyi yapıyor. Bu yarış için bazı parçalar yenilendi ve onlar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu hafta sonu sıkıntı çıkaran parçalar ise fazla mesafe kat etmiş olanlardı. Ancak Formula 1 araçlarının sınırları bunlar. Tabi ki daha hızlı ve daha güçlü, mümkün olduğu kadar pürüzsüz olan araçlar yapmalıyız." ifadelerini kullandı.


trf1

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...