Ferdinand, Türkiye'yi örnek gösterdi

Ferdinand, Türkiye'yi örnek gösterdi

SPOR Haberleri

Manchester United'ın tecrübeli ismi Rio Ferdinand, İngiltere'deki yabancı sayısını eleştirirken, Türkiye'yi örnek gösterdi.

Manchester United'ta forma giyen ve 2012/2013 sezonunun sonunda milli takımı bıraktığını açıklayan başarılı savunma oyuncusu Rio Ferdinand, İngiltere'nin Moldova ile oynadığı Dünya Kupası Grup Eleme maçının ardından Ada basınına verdiği demeçte ilginç ifadeler kullandı.81 kere İngiltere Milli Takımı forması giyen başarılı oyuncu, Premier League'de forma giymesine rağmen uluslararası seviyede yeterli milli oyuncularının bulunmamasını eleştirirken, son dönemlerde ülkemizde de tartışılan yabancı sınırlaması kararı hakkında da konuştu.Yabancı oyuncuların fazlalığının milli takımı olumsuz etkilediğini ve etkilemeye devam edeceğini söyleyen Ferdinand, ''Tabi ki bu bir sorun oluşturur. Newcastle United maçında Manchester City kadrosuna bakın. Kadroda 4 İngiliz var, bunların sadece ikisi sahada. Rezalet bir durum. Ve biz Dünya Kupası'nda iyi işler yapmayı bekliyoruz!'' ifadelerini kullandı.


34 yaşındaki tecrübeli isim Türkiye'deki 6+0+4 örneğini verirken, bu tarz bir uygulamayı desteklediğini, ''Ben Türkiye'deki gibi sınırlı yapardım. Burda kulüpler sadece 10 yabancı oyuncu bulundururken, 18 kişilik maç kadrolarına ise sadece 6 yabancı alabiliyorlar'' sözleriyle belirtti.


Ferdinan ülke futbolunun geleceği için sınırlama yapılması gerektiğini de, ''Avrupa yasalarının buna izin vermediğini biliyorum ama İngiliz futbolu ve onun geleceği için, İngiliz futbolunu korumak istiyorsanız böyle bir şey yapılmalı'' şeklinde dile getirdi.


Premier League'de yapılan araştırma sonrasında 1992/1993 sezonunda oynayan oyuncuların %72'sini İngiliz isimler oluştururken, 2012/2013 sezonunda bu sayı %32'ye düşmüş durumda.
(sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...