Fener'in önü açık

Fener'in önü açık

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı hedefleyen Sarı Lacivertliler, Kiev sonrası Avusturya ikincisi ile oynayacak. Eğer Kiev'e elenirse UEFA Avrupa Ligi'nde Slovacko'ya rakip olacak.

Avrupa kulvarında çarşamba günü Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme ilk maçında Dinamo Kiev’e misafir olacak Fenerbahçe’nin bir sonraki turdaki rakibi belli oldu. Temsilcimiz Kiev’i elediği takdirde Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Avusturya Ligi’ni Salzburg’un ardından ikinci sırada tamamlayan Sturm Graz ile karşılaşacak. Ve maçlar 2-3 Ağustos ile 9 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Şampiyonlar Ligi Play-off turu kura çekimi ise 2 Ağustos’ta gerçekleşecek.

GETİRİSİ ÇOK BÜYÜK

Jorge Jesus ile yeni bir yola giren ve kadrosuna önemli takviyeler yapan sarı lacivertliler için Şampiyonlar Ligi’ndeki durum gelecek anlamında belirleyici olacak. Çünkü maddi ve manevi getirileri çok olacak. Ancak Dinamo Kiev’e elenilmesi hâlinde de rakip belli. Kanarya, eğer dev hayaline erken havlu atarsa UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Elemesi’nde Çekya temsilcisi Slovacko ile karşı karşıya gelecek. Ki, Slovacko geçtiğimiz günlerde özel maçta Trabzonspor ile 2-2 berabere kalmıştı.

TAKIM DEĞERİ 33 MİLYON AVRO

Temsilcimiz Fenerbahçe’nin rakibi Sturm Graz, köklü geçmişi (Kuruluş 1909) olan bir kulüp. Avusturya Ligi'nde 3 şampiyonluğu var. Maçlarını 15 bin 400 kişilik Merkur Arena'da oynuyor. Teknik direktörlüğünü iki sezondur 44 yaşındaki Avusturyalı Chritstian Ilzer yapıyor. S. Graz’ın kadrosunun toplam değeri transfermarkt verilerine göre 33,4 milyon avro. Bu sezon G.Saray ile oynadıkları hazırlık maçını 19 yaşındaki Danimarkalı Rasmus Winther Hojlund’un golleriyle 2-1 kazandı.

PLEA İÇİN SIKI PAZARLIK VAR

Dinamo Kiev maçı öncesi eksik bölgelerine önemli takviyeler yapan ve yenileri için de uğraş veren Fenerbahçe’nin şu anki gündemi forvet bölgesi. Sarı lacivertliler Mönchengladbach forması giyen Alassane Plea için masadaydı. Alman ekibinin 5 milyon avroluk bonservis talebi ve oyuncunun 3 milyon avroluk yıllık ücret isteği aşağı çekilmeye çalışılıyor.

PEDRO'DA KİLİT İSİM BRANCO

Kanarya’nın her konuda anlaşma sağladığı Joao Pedro’nun transferinde Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco’nun büyük etkisi olduğu ortaya çıktı. Oysa Pedro, G.Saray’a daha yakın görünüyordu. Branco’nun 2013’te golcü oyuncuyu Brezilya’da keşfedip Estoril’e getirdiği belirtildi. Bu arada Cagliari’nin hocası Fabio Liverani de Pedro’ya başarılar diledi.

KIM MIN-JAE KARAR VERECEK

Fenerbahçe’de Avrupa kupası kadrosuna alınmayan ve satışına kesin gözüyle bakılan Kim Min-Jae konusundaki belirsizliğin sebebi, futbolcunun kararı. Yönetim, Rennes Kulübü ile önce anlaşma sağladı ama Kim kabul etmedi. İtalyan ekibi Napoli’nin devreye girmesi işleri karıştırdı. Başarılı stoperin kararına göre transfer netlik kazanacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...