Fener'in 3 Temmuz ruhunu kaybettiğinin resmi Konya maçında ortaya çıktı

Düzenleyen:
Fener'in 3 Temmuz ruhunu kaybettiğinin resmi Konya maçında ortaya çıktı

SPOR Haberleri

Kolu kırılan Fernandao acı içinde kıvranırken yedek kulübesinde kimse yerinden kıpırdamadı, arkadaşları maç sonrası hastaneye bile uğramadı…

M.EMİN ULUÇ - 3 Temmuz şike sürecinde tarihinin en bunalımlı günlerini yaşamıştı Fenerbahçe. Ancak taraftarından, futbolcusuna bütün bir camia kenetlenmiş, ayakta kalmayı başarmıştı. Bugünlerde ise bir devin çöküşü vizyonda. Sezona krizle girdi Fenerbahçe! Vitor Pereira’nın görevde kalması tartışılırken, Portekizli hoca iki maç sonra valizini toplayıp kaçarak, sarı-lacivertlileri ateşe attı. Apar topar bulunan Dirk Advocaat’tan beklentiler büyüktü ki, aslında her şeyin bir hayalden ibaret olduğu acı şekilde ortaya çıktı. Fenerbahçe Avrupa’dan elenip, şampiyonluk hedefini kaybederken herkes birbirini suçlamaya başladı. Göreve geldiği günden beri kadro mühendisliğinde hata olduğunu savunan Advocaat, yönetimi söz verilen transferleri yapamamakla suçladı. Hollandalı, “Bu takımda Fenerbahçe formasını giyemeyecek oyuncular var” sözleriyle de kadronun yetersiz olduğunu ileri sürdü. Generale göre sezon başında yapılan transferler yanlıştı ve devre arasında şart koştuğu takviyeler de yapılmamıştı.

Takım ruhunu kaybettiler
Bütün bunlar sadece eski teknik direktör ve yönetimin hatası değildi. Fenerbahçe’nin scout ekibi yetersizdi. Sarı-lacivertliler oyuncu bulmakta zorlanıyor, rakipler nokta atışları yaparken, Fenerbahçe ihtiyaçlarına çözüm üretemiyordu. Yönetimin futbolcular arasında yaptığı yerli-yabancı ayrımı ise ayrı bir sıkıntıydı. Lejyonerlerin yüklü ödemeleri zamanında ve eksiksiz yapılırken, yerli oyuncuların maaşlarında gecikme yaşanması, vadeli senetler verilmesi takım içi dengelerin bozulmasına neden oldu. Takım ruhunun kaybolduğunun en net görüntüsü, Fernandao’nun kolunun kırıldığı pozisyonda gözler önüne serildi. Brezilyalı acı içinde yerde yatarken yanı başında Mehmet Topal ve Josef dışında kimse yoktu. Yedek kulübesindekiler ayağa dahi kalkmamıştı. Takımda öz güven kaybolmuş, adalet terazisinin dengesi bozulmuştu. Tribünlerin boş kalması, Kadıköy’e gelen az sayıdaki taraftar arasındaki bölünme de işin tuzu biberiydi. Ve 3 Temmuz ruhunu kaybeden Fenerbahçe çöktü!.. 

YALNIZ ADAM FERNANDAO
Kadıköy’de oynanan Konya maçında sol kolunda kırık oluşan Fernandao, LİV Hospital’da başarılı bir operasyon geçirdi. Fernandao’nun sahalara dönmesinin yaklaşık 3 ayı bulacağı öğrenilirken, önceki gece hastaneye kaldırılan Brezilyalı golcüyü kimsenin ziyaret etmemesi dikkat çekti. Takım arkadaşları ancak ameliyat sonrası Fernandao’nun yanına gitti. Bu arada beklenmedik sakatlık Fenerbahçe Yönetimi’nin Fernandao planlarını suya düşürdü. Sarı-lacivertliler, sambacıyı Çin’e satma planını şimdilik rafa kaldırmak zorunda kaldı.

ROTASI AVRUPA 
Hasan Ali yolcu

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Hasan Ali Kaldırım rotasını Avrupa’ya çevirdi. Daha düne kadar Fenerbahçe’de uzun yıllar kalarak sembol oyuncular arasına girmek istediğini söyleyen tecrübeli oyuncu Konya maçında da taraftar tepkisiyle karşılaşınca Avrupa’ya gitmeye karar verdi. “Ben bu forma için savaşıyorum, ama sahada yürüyenler tepki görmezken ben görüyorum” sözleriyle kırgınlığını dile getiren Hasan Ali, menajerine “Bana Avrupa’da takım bul” talimatı verdi. Almanya’da çok sayıda talibi olan Hasan’ı Celtic’in de istediği biliniyor. Bu arada milli oyuncuyla yeni sözleşme için henüz masaya oturmayan Fenerbahçe’nin Antalya’nın sol beki Sakıb Aytaç’la prensipte anlaştığı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...