Fener'de Tufan

Düzenleyen:
Fener'de Tufan

SPOR Haberleri

Milli Takım’da sakatlanan Ozan Tufan en az 2 ay sahalardan uzak kalacak. Dirk Advocaat, henüz yeni oturan orta saha kurgusunu sil baştan yapacak

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe’de Ozan Tufan şoku yaşanıyor. Türkiye’nin İzlanda ile oynadığı milli maçın 45. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan genç yıldızın ayak bileğindeki bağlarda yırtık tespit edildi. Karşılaşma sonunda stadı tekerli sandalyeyle terk ederken gözyaşlarına hakim olamayan Ozan Tufan’ın ayağı alçıya alındı. Tedavisine hemen başlanan genç oyuncunun en az 2 ay yeşil sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Geçen sezon beklentilerin altında kalan Ozan Tufan, Dirk Advocaat’ın göreve gelmesiyle önemli bir çıkış yakalamış ve sarı-lacivertli forma altında çıktığı 12 maçta 2 gol, 1 asistlik performansıyla alkış almıştı. Ozan’ın bu şok sakatlığı, Advocaat’ın da hesaplarını alt üst etti. Orta saha kurgusunu yeni oturtan Hollandalı teknik adam Ozan’ın boşluğunu doldurmak için hemen çalışmalara başladı.
Öncelik Neustadter’in
Ozan Tufan’dan uzun süre faydalanamayacak olan Dirk Advocaat, kıdemli yedeklerden Roman Neustadter’e hazır ol talimatı verdi. Mehmet Topal’ı defansif, Ozan-Josef ikilisini ofansif kullanan Hollandalı, Topal’ın görevini Neustadter’e verecek, kaptan ise Ozan’ın pozisyonunda Josef’e eşlik edecek. Kritik Manchester deplasmanı için bu plan üzerinde duran Advocaat’ın, ligde ise farklı opsiyonları bulunuyor. Tecrübeli hoca, Ozan’ın yokluğunda bugüne kadar beklediği verimi alamadığı Alper, Salih, Aatıf üçlüsünden birisine de şans tanıyabilir. Daha önce bu bölgede görev verdiği Salih ve Alper’i yetersiz bulan Advocaat, Aatıf’a sıcak bakıyor. Ama tecrübeli oyuncu UEFA listesinde olmadığı için ancak ligde oynama fırsatı var. Eğer Aatıf bu sorumluluğu kaldırabilirse, Topal yine yerine geçecek. Aatıf, Josef’le yan yana görev yapacak. 

İNCE GÖNDERME

Fenerbahçe Kulübü dün Ozan Tufan’ın sakatlığıyla ilgili TFF’ye ince gönderme içeren bir bilgilendirme geçti. Açıklamada, “Milli takım doktoru Ufuk Şentürk ile yapılan şifai konuşma ve milli takımdan kulübümüze gelen sporcu sağlık bilgilendirmesi neticesinde, Ozan Tufan’ın sol ayak bileğinde 2 kemik arasındaki bağlarda zorlanmadan şüphelenilmiştir” denilirken, kulüp tarafından yapılan tetkikler sonucunda ise milli futbolcunun sol ayağında 2 bağda kopukluk, 2 kemik arasındaki zarda yırtık, eklem içinde kanama, ödem ve tendonlarda zorlanma tespit edildiği ve yaklaşık olarak 1,5-2 ay sahalardan uzak kalacağı bilgisi verildi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...