Fenerbahçe'ye büyük ikramiye... Zor da olsa Ümraniyespor'u mağlup etti

- Güncelleme:
Fenerbahçe'ye büyük ikramiye... Zor da olsa Ümraniyespor'u mağlup etti

Spor Haberleri

Futbolun vasatı aşmadığı maçta Batshuayi’nin golüne Umut Nayir karşılık verdi. İki altın puan uçup gidiyordu ki Glumac kendi kalesini vurdu. Uzatmada Umut Nayir’in beraberlik golü VAR’a takıldı.

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında lider Galatasaray’ın gerisine düşen Fenerbahçe, ligin son sırasında yer alan Ümraniyespor’u deplasmanda 2-1’lik skorla yendi. Şampiyonluk yolunda kritik bir virajı geçen sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren goller 73’te Batshuayi ve 89’da ilk golde de adamını kaçıran deneyimli savunma oyuncusu Tomislav Glumac’ın kendi kalesine yaptığı ters vuruşla geldi. 

VALENCIA PAS VERMEYİNCE

Maçta ilk önemli gol fırsatını Fenerbahçe yakaladı. Mücadelenin 13. dakikasında Valencia üç rakibini geçip kaleciyle karşı karşıya kaldı ama müsait pozisyondaki Batshuayi’yi düşünmek yerine kaleciyi çalımlamayı tercih edince top Orkun’da kaldı. 45+3’te Ferdi’nin sürüklediği atakta kırmızı kart cezası bittikten sonra ilk 11’de yer alan İrfan Can basit bir top kaybı yapınca ilk yarı golsüz sona erdi. 

SON ANLAR NEFES KESTİ

Fenerbahçe, Szalai’den Batshuayi’ye atılan uzun bir pasla golü buldu: 1-0. Bu golün hemen ardından savunma arkasına sarkan Umut, Altay’ı çalımladı ve skoru dengeledi: 1-1. 89’daki Valencia’nın ortasında Glumac kaleleri şaşırdı: 1-2. Uzatmada Umut Nayir’in golüne VAR ikazı geldi. Hakem Abdulkadir Bitigen pozisyonu monitörden izleyerek golü iptal edince üç altın puan F.Bahçe’nin oldu.

MÜHİM OLAN 3 PUAN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maçın ardından takımın futbolunun kötü, fakat kazanma arzularının yüksek olduğunu dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, “En önemlisi 3 puan almaktı. Fenerbahçeli futbolcuların kalbi ve ruhu var. Çok iyi oynamadığımız zamanlarda bile galibiyete inanıyor futbolcularımız. Golün dakikası olmaz! Gol, goldür” dedi. 

YANLIŞ ANLAŞILDIM, ÖZÜR DİLİYORUM

Jesus, “Son dakikada attığımız goller takımın sonuna kadar savaştığının göstergesi” vurgusu yaparken, “Galatasaray ve Trabzonspor, Ümraniyespor ile burada oynamadı. Ben stat ve taraftarlar hakkında bir şey demedim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim” sözlerini kullandı. Jesus Ümraniye’nin zemininde maç oynatılmaması gerektiğini dile getirmişti. UĞUR AKTAN'IN HABERİ

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...