Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi muhtemel rakipleri arasında kimler yok ki! Barcelona, Manchester United, Sevilla...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi muhtemel rakipleri arasında kimler yok ki! Barcelona, Manchester United, Sevilla...

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda son olarak Dinamo Kiev'i 2 golle deviren ve grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, doğrudan son 16 turuna katılma hakkı kazandı. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri ise 'bu nasıl Avrupa Ligi' dedirtti. Rakipler arasında Şampiyonlar Ligi'nden gelen Barcelona, Sevilla ve Ajax gibi takımlar yer alıyor. İşte sarı lacivertli temsilcimizi bekleyen muhtemel rakipler...

Sezona Jorge Jesus yönetiminde fırtına gibi başlayan Fenerbahçe, Süper Lig'de olduğu gibi Avrupa Ligi'nde de yoluna dolu dizgin devam ediyor. UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda yer alan sarı lacivertliler, grubun son karşılaşmasında Dinamo Kiev'le Cracovia Stadı'nda kozlarını paylaştı. Gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, liderlik koltuğu için sahaya çıktı ve 2-0'lık skorla istediğini aldı.

ÜLKE PUANINA ÖNEMLİ KATKI

Arda Güler'in ve Willian Arao'nun golleriyle rakibini 2-0 mağlup eden Fenerbahçe'nin ülke puanına katkısı ise toplamda 1.400 oldu. Ayrıca Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçını kazanarak gruptan lider çıkarak önemli bir maddi gelir elde etti.

GRUBU LİDER TAMAMLAMAK ÖNEMLİYDİ

Grubu lider tamamlamak her açıdan çok önemliydi. Çünkü Kupa 2'nin ikincileri, son 16 için 7 Kasım 2022'deki play-off kura çekiminde Şampiyonlar Ligi'ni üçüncü sırada bitiren takımlardan biriyle karşılaşacak. İlk maçlar 16 Şubat 2023, rövanşları 23 Şubat 2023'te olacak.

Fenerbahçe'nin son 16'daki rakibi ise 24 Şubat 2023'te belli olacak, İlk karşılaşmalar 9 Mart 2023, rövanşlar 16 Mart 2023'te oynanacak.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Avrupa Ligi grup ikincileri: PSV, Rennes, Roma, Union Berlin, Manchester United, Midtjylland, Nantes, Monaco.

Şampiyonlar Ligi'nden gelenler: Ajax, Barcelona, Juventus, Bayer Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Shakhtar Donetsk, Sporting.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...