Fenerbahçe'nin tesellisi, Fernandao'nun performansı

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe'nin tesellisi, Fernandao'nun performansı

SPOR Haberleri  / AA

Son haftalarda istediği sonuçları elde edemeyen sarı-lacivertli takımda, Brezilyalı golcünün performansı yüzleri güldürdü.

Son haftalarda istediği sonuçları elde  edemeyen Fenerbahçe'de, Brezilyalı forvet Jose Fernandao'nun performansı yüzleri  güldürdü.
 
Geçen sezon Bursaspor'da attığı 22 golle Spor Toto Süper Lig'de "Gol  kralı" unvanını elde eden Fernandao, bu performansıyla sarı-lacivertli takıma  transfer oldu.
 
Son iki haftada 5 puan kaybederek, ligin zirvesini Beşiktaş ve  Galatasaray'a bırakan sarı-lacivertlilerde Brezilyalı futbolcu, çıktığı 13 resmi  maçta fileleri 7 kez havalandırdı. Sarı-lacivertli formayla ilk golünü ligin açılış maçında Eskişehirspor  filelerine gönderen Fernandao, özellikle son iki maça damga vurdu.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic karşısında takımı 2-0 gerideyken 40.  dakikada oyuna girip iki gol kaydederek, sarı-lacivertilere bir puan kazandıran  Fernandao, gollerine ligde Akhisar Belediyespor karşısında da devam etti. Manisa  temsilcisine de 2 gol atan Brezilyalı oyuncu, Avrupa'da Atromitos'la oynanan  rövanş maçında da fileleri iki kez havalandırmıştı.
 
Toplam 13 resmi maçta 7 gol atan Fernandao, şu anda takımının en golcü  futbolcusu olarak dikkati çekiyor.
 
Emenike'yi geçti 
 
Fernandao, sezon başında takımdan ayrılan Nijeryalı futbolcu Emmanuel  Emenike'nin geçen sezon attığı gol sayısını şimdiden geçti. Sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından El-Ein'e  kiralanan Emenike, geçen sezon sarı-lacivertli formayla çıktığı 35 resmi maçta  sadece 5 gol atabildi.
 
Fernandao ise bu rakamı 13 maçta geride bırakmayı başardı ve selefini  aratmadı.
 
Pereira, lig maçlarında Fernandao'dan vazgeçmedi 
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de ilk  7 haftada bütün maçlarda Fernandao'yu ilk 11'de oynattı. Portekizli teknik adam, takımda Robin van Persie gibi dünyaca ünlü bir  yıldız olmasına rağmen tek forvetli sistemde ligdeki tercihini Fernandao'dan yana  kullandı.
 
Brezilyalı futbolcu sarı-lacivertlilerin bu sezon Avrupa'da oynadığı  ilk 4 maçın tamamında 90 dakika sahada kalırken, son iki karşılaşmada ise yedek  bekledi.
 
Fenerbahçe'nin gol kralları şansızlığı 
 
Fenerbahçe, son yıllarda gol kralı unvanı taşıyan futbolcuları  kadrosuna katmasına rağmen bu oyunculardan istediğini fazla alamadı. Fernandao'nun performansı ilk haftalarda beklentileri karşılarken,  sarı-lacivertlilerde son 10 yılda forma giyen gol kralı unvanlı futbolcular fazla  başarılı olamadı.
 
Son 10 yılda Türkiye'de ve Avrupa'nın çeşitli liglerinde gol krallığı  yaşayan Zafer Biryol, Mateja Kezman, Daniel Guiza ve Gökhan Ünal,  sarı-lacivertlilerde fazla bir varlık göstermedi.
 
Türkiye'de 2003-2004 sezonunda Konyaspor'la gol krallığı yaşayan  Zafer, 2005 yılında transfer olduğu Fenerbahçe'de ligde sadece 2 kez forma giydi.  Kupada da bir maç oynayan Zafer Biryol, Fenerbahçe kariyerini gol atamadan  tamamladı.
 
Kayserispor'la 2005-2006 sezonunda gol kralı olan Gökhan ise 2009-2010  sezonunun devre arasında Trabzonspor'da Burak Yılmaz'la takas olarak  Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Tecrübeli futbolcu 1 yıl formasını giydiği  Fenerbahçe'de sadece 2 gol atarak beklentilerin çok altında kaldı.
 
Hollanda'da gol kralı olan Kezman ise Fenerbahçe formasıyla toplam 2  sezonda ligde 20 gol attı. İspanya'da gol krallığı yaşayan Guiza ise attığı  gollerden çok kaçırdıklarıyla akıllarda yer aldı. İspanyol futbolcu, 3 sezon  forma giydiği sarı-lacivertli takımda Avrupa, lig ve kupada 35 gol kaydetti.
 
Sarı-lacivertlilere Fransa'da gol krallığı yaşayarak gelen Moussa Sow  ve Mamadou Niang ise beklentileri karşılayan ender futbolcular oldu. Niang  2010-2011 sezonunda şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe'yle 15 gol atarken, 3,5 sezon  sarı-lacivertli formayı giyen Sow tüm kulvarlarda 60 gol kaydetti. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...