Fenerbahçe'nin gözü Sow'da

Düzenleyen:
Fenerbahçe'nin gözü Sow'da

SPOR Haberleri

Talip olunan isimler el yakıyor, UEFA ve bütçe yüksek maliyete izin vermiyor, kiralık düşünülen Senagalli ise “Fedakârlığa hazırım” diyor.

Uğur Aktan

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması çerçevesinde sadece elde ettiği bonservis bedeli kadar bonservis harcayabilen ve bu doğrultuda Emmanuel Emenike’yi Olimpiakos’a satan Fenerbahçe’de golcü arayışı için rota Moussa Sow’a döndü. Geçen sezonun ortasında kolu kırılan Fernandao’nun hâlâ tam anlamıyla sağlığına kavuşmaması nedeniyle elinde sadece Robin van Persie ve 20 yaşındaki Ahmethan Köse bulunan sarı-lacivertli takım, kadrosunu en kısa sürede bir santrforla güçlendirmek istese de bu o kadar kolay görünmüyor. Bonservisi elinde olan oyuncuların astronomik maaş talebinin yanı sıra yüksek imza bedeli de istemeleri Fenerbahçe’yi zora sokarken, tek çıkış yolu oyuncu kiralamak gibi görünüyor. 

Kocaman getirmişti

Son iki yılı şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın bu süreçte yaptığı Mario Gomez ve Vincent Aboubakar transferleri gibi golcü problemini kiralama yoluyla aşmayı planlayan yönetimin, Moussa Sow’u yeniden kiralık olarak takıma katmak için yoğun bir çaba sarf ettiği öğrenildi. Sezonun sona ermesiyle birlikte takımı Al Ahli’ye dönen Senegalli’nin de yeniden Fenerbahçe forması giyebilmek için yüksek maaşından fedakârlık yaptığı belirtildi. Fenerbahçe’ye 2011-2012 sezonunun devre arasında Lille’den transfer edilen Sow, Aykut Kocaman yönetiminde geçen 1.5 yıla 27 gol sığdırmayı başarmıştı. 

Kocaman mutluluk

Fenerbahçe’nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie, Aykut Kocaman yönetiminde kulüpteki en mutlu dönemini yaşadığını söyledi. Kocaman’ın ve teknik heyetin işlerini son derece profesyonelce yaptığını belirten yıldız oyuncu, “Hocamızın taktiksel anlamda bize anlattıkları bana heyecan veriyor. Toplantıda istediklerini anlatma şekli de harika. Yeni sezonun başlangıcı için çok büyük bir heyecan duyuyorum” dedi. Sarı-lacivertli takımdaki ilk iki yılını da değerlendiren ve öz eleştiri yapan Van Persie, “Son iki yılda daha fazla gol atabilirdim ama bunu başaramadım. Yine de her gün bir öncekine oranla daha iyi olabilmek için elimden geleni yapıyorum. Bu sezon takıma daha fazla katkı yapıp Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşamak istiyorum” dedi. 

Kocaman doğru isim

Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe için doğru isim olduğunu da ifade eden Van Persie, “Biz oyuncular olarak ona güveniyoruz onun oyun felsefesini benimsiyoruz. Aykut Kocaman’ın kulüp için doğru isim olduğunu düşünüyorum. Doğru insanı bulduğunuzda onunla yola devam etmeniz gerekir. Futbolda istikrar önemlidir” şeklinde konuştu.

Kritik gün cuma

Avrupa Ligi ön eleme mücadelesi için kadrosunu 21 Temmuz Cuma gününe kadar UEFA’ya bildirmesi gereken sarı-lacivertli takım bu tarihe kadar en az 1 milyon avroluk oyuncu satışı yapamazsa Dirar veya Valbuena ikilisinden birinin adını Avrupa listesine ekleyemeyecek. En zayıf halka Dirar. Yönetim Ertuğrul Taşkıran ve Hakan Çinemre gibi isimleri elden çıkarmayı planlıyor.

Pas ve taktik çalıştılar

Fenerbahçe dün İsviçre’deki akşam idmanıyla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü. Athletic Bilbao maçında görev alan oyuncular salonda rejenerasyon antrenmanı yaptı. Diğer futbolcular pas çalışmasının ardından taktiksel ve bireysel uygulamalar gerçekleştirdi. Fernandao, Mehmet Ekici, Martin Skrtel ve Ahmethan Köse takımdan ayrı özel program dahilinde çalıştı.

27’sinde hazırız

Roman Neustadter 27 Temmuz’da oynayacakları UEFA Avrupa Ligi ön eleme mücadelesine kadar takım halinde hazır hale geleceklerini söyledi. Aykut Kocaman’ın takımdaki eksikleri kendilerine aktardığını belirten Rus stoper, “Eksikler 1-2 günde giderilmez. Ne yapmamız gerektiğini biliyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. 27 Temmuz’da hazır bir Fenerbahçe izleteceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...