Fenerbahçe'nin efsaneleri Emenike'nin biletini kesti!

Fenerbahçe'nin efsaneleri Emenike'nin biletini kesti!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe formasına ve taraftarına saygısızlık yaptığını ifade eden eski oyuncular, "Fenerbahçe ile Emenike evliliği bitti" değerlendirmesinde bulundu

Sezon başından beri taraftarla arasında gerginlik olan Emmanuel Emenike, Beşiktaş derbisinde formayı çıkarıp sahayı terk etmeye kalkınca tribünlerle arasındaki bağı tamamen kopartmış oldu. İsmail Kartal'ın devre arasında özel olarak görüştüğü Emenike, "Kendini toparla" diyen hocasına, "Moralim çok bozuk. Psikolojik olarak dibe vurmuş durumdayım. En ufak bir hata yaparsam her şey daha beter olacak. Bu korkuyla sahaya çıkamam" cevabı verince Kartal, Nijeryalıyı Webo'yla değiştirdi. Emenike'nin sonrasında stadı da terk etmesi tepkileri daha da arttırdı. Teknik heyet, yönetim ve oyuncular Nijeryalı oyuncuya destek çağrıları yaparken, Başkan Aziz Yıldırım çileden çıktı.
Sezon sonunda gidiyor
Başkan Aziz Yıldırım, "Biz onu kazanmak için nbsp;her şeye göğüs geriyoruz. Önünde kalkan oluyoruz. Ama o bize sırtını dönüyor. Parasını alamadığı zaman FIFA'ya gidecek kadar profesyonelsen, kötü oynadığın zaman taraftarların protestosuna saygı duyacak kadar da profesyonel olacaksın" sözleriyle tepkisini ortaya koydu. Kadro dışı kalması söz konusu olmayan Emenike'ye para cezası verilecek. Ayrılık için ise sezon sonu beklenecek. Bu süreçte Nijeryalının takıma katkı sağlaması adına herkes seferber olacak. Ancak Fenerbahçe formasını giymiş efsane isimlere göre Nijeryalının bu saatten sonra takıma fayda sağlaması pek mümkün değil.
ENGİN VEREL: nbsp;Bununaffı olmaz
Fenerbahçe'nin artık Emenike'de verim alması imkânsız. Zaten tepkilerin nedeni de düşük performansı. Türk bayrağı neyse Fenerbahçe Cumhuriyeti'nde de forma odur. Emenike, Fenerbahçe'yi inkâr etmiştir. Yönetimin bu oyuncu affetmesi büyük hata olur. Futbol olarak Fenerbahçe'ye bir şey vermemiştir, velev ki vermiş olsun, yine de böyle bir şey yapması affedilemez. Seyirci tepkisinde son derece haklıdır ve bu tepki devam edecektir. nbsp;Çingeneye krallık vermişler babasını kesmiş! Emenike kazandığı paralarla kendini dokunulmaz görüyor. Aziz Yıldırım gereğini yapmalı, aksi takdirde bugüne kadar sergilediği dik duruşu inkâr etmiş olur. Kendisiyle ters düşer.



CEM PAMİROĞLU: Duygusallığa yer yok
Emenike'nin yaptığını kabul etmem söz konusu dahi olamaz. Bu olayı kesinlikle tasvip etmiyorum. Ancak Fenerbahçe taraftarının kendi oyuncusuna karşı bu şekilde tepki göstermesini de doğru bulmuyorum. Taraftar oyuncusunu alkışlayacak, en azından yuhalamayacak. Bundan sonra top teknik heyet ve yönetimde. Bence herkes bunu kabullenmeli. Duygularımızı bastırmalıyız. Futbol artık 30 yıl önceki gibi değil. Her şey profesyonelliğe dayalı, duygusallığa yer yok. Nasıl ödül sistemi varsa, bu sefer de ceza sistemi işler. Oyuncuyu nasıl kullanacağı tamamen İsmail Kartal'ın tasarrufunda. Sezon sonunda da taraflar oturup konuşur ve bir yol haritası belirler.



İLKER YAĞCIOĞLU: Çoktan pişman oldu
Emenike yaptığı hareketten aslında hemen pişman oldu. Anlık bir refleksti. Yoksa çıkıp gitmek istese onu ne İsmail Kartal ne Hasan Çetinkaya tutabilirdi. Formayı sırtından çıkardı ama elinde tuttu, yere atsa kesinlikle geri dönüşü olmazdı. Bu saatten sonra seyircinin tepkisinin önüne geçmek pek mümkün görünmüyor. Etrafımdaki herkes gönderin gitsin diyor. Ben artık Kadıköy'de, hele de ilk 11'de kolay kolay forma giyebileceğini düşünmüyorum. Ancak deplasman maçlarında çok iyi işler yapacak, gol atacak, maç kazandıracak, kredi kazanacak ki taraftar onu affedebilsin. Yine de sezon sonuna kadar takımda kalacak.
M.EMİN ULUÇ


ESKİ HOCASI EMENİKE'YE SAHİP ÇIKTI nbsp;
Gözden çıkarılmamalı!
Fenerbahçe'nin hırçın çocuğu Emanuel Emenike'ye K.Karabükspor'daki eski hocası Yücel İldiz, "O gözden çıkarılamayacak kadar büyük yetenek" diyerek sahip çıktı. Milli maç arasının Emenike probleminin çözümü için iyi bir fırsat olacağına dikkat çeken İldiz, "Emenike sütten çıkmış ak kaşık değil, herkesin bildiği sorunları olan, yönetilmesi zor bir oyuncu ama konu asla bu noktaya gelmemeliydi. Emenike'nin formasını çıkarıp sahayı terk etmesi ne kadar yanlış ise seyircinin yaklaşımı da o kadar hatalı" dedi. Nijeryalı forvetin Chelsea'de oynamak istediğini belirten İldiz, "Moskova'dayken sakatlık geçirdi, 5 ay futboldan ayrı kaldı, Fener'e döndü, iyi başlangıç yapamadı, onun psikolojik etkisi var" dedi Emenike'nin bir sezonda 10-12 gol attığını da belirten Yücel Hoca, "Buna rağmen asla tam bir golcü değil ama yakınında oynayan oyuncuyu kral yapacak kadar güçlü biri. Karabük'te Yasin'i kral yapan o. Beşiktaş derbisinde tepki çektiği pozisyonda iki stoperi yere seren de o. Emenike'yi etkisiz gösteren Fenerbahçe'nin oyun sistemi. Galatasaray'daki Burak-Umut gibi Diego, Alper, Kuyt veya Sow ile arkalı önlü oynasa daha etkili olur" dedi.
HASAN SARIÇİÇEK







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...