Fenerbahçe'nin başvurusu 17 Temmuz'da belli olacak

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe'nin başvurusu 17 Temmuz'da belli olacak

SPOR Haberleri  / AA

Kaya, Trabzonspor ile ilgili UEFA'ya yaptıkları şikayet başvurusunun ise 17 Temmuz'da karara bağlanacağını bildirdi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, İsviçre Federal Mahkemesi'nin Fenerbahçe'nin başvurusuyla ilgili 3 Temmuz'da karar vereceği yönündeki haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirterek, o günün, UEFA'nın süre uzatımı istediği son gün olduğunu ve karar tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.


"Futbolda şike" davası kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtay tarafından onanan ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce infaz işlemleri durdurularak yeniden yargılanmasına karar verilen Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin, "CAS'ın onadığı UEFA cezasıyla ilgili yürütmenin durdurulması" talebiyle İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurduğunu hatırlattı.


"İsviçre Federal Mahkemesi'nin Fenerbahçe'nin başvurusunu 3 Temmuz'da karara bağlayacağı" yönündeki haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı için gerçeği yansıtmadığını bildiren Kaya, İsviçre Federal Mahkemesi'nin, kulübün başvurusunu UEFA'ya gönderdiğini kaydetti. Kaya, UEFA'nın da mahkemeye gönderdiği cevapla savunmasını sunmak için 3 Temmuz'a kadar süre uzatımı istediğini ifade etti.


Kaya, İsviçre Federal Mahkemesi'nin 3 Temmuz'da herhangi bir karar vermeyeceğinin altını çizerek, UEFA'nın savunmasını iletmesinin ardından mahkemenin değerlendirme yapacağını ve kararının ne zaman çıkacağının henüz belli olmadığını vurguladı.


- Trabzonspor başvurusuyla ilgili karar 17 Temmuz'da
Avukat Abdullah Kaya, Fenerbahçe Kulübü'nün Trabzonspor ile igili UEFA'ya yaptığı suç duyurusuna ilişkin soru üzerine, Trabzonspor aleyhine yapılan şikayetin UEFA tarafından 17 Temmuz'da karara bağlanacağını bildirdi. Suç duyurusu üzerine savunması istenen Trabzonspor'un, karar verilecek 17 Temmuz'a kadar savunmasını UEFA'ya göndereceğini kaydeden Kaya, bu savunmanın değerlendirilmesinin ardından UEFA Disiplin ve Kontrol Organı'nın (CDB), Trabzonspor ile ilgili cezaya yer olup olmadığı konusunda karar vereceğine dikkat çekti. Avukat Kaya, Trabzonspor'un herhangi bir ceza alması durumunda 18 Temmuz'da yapılacak Avrupa kupaları kuralarına katılamayacağını da sözlerine ekledi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...