Fenerbahçe'den yabancı ayaklanması

Fenerbahçe'den yabancı ayaklanması

SPOR Haberleri

Kulüpler Birliği, yabancıdaki 6+0+4 uygulamasının değiştirilmesi için düğmeye bastı. Fenerbahçe sert tepki gösterdi.

Kulüpler Birliği, dün gerçekleştirdiği toplantıda yabancı oyuncudaki 6+0+4 kuralının değiştirilmesi konusunu masaya yatırdı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in geçtiğimiz günlerde, "6+0+4 kararını biz tek başımıza almadık. Dolayısıyla kendi başımıza değiştiremeyiz. Bir sorun varsa, bütün kulüplerle oturur ve çözmeye çalışırız" demesinin ardından toplanan Kulüpler Birliği, 6+0+4'teki sıfıra karşı çıktı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, "Yabancı sınırlamasındaki sıfırı, yani kulübede olamama durumunu benimsemiyoruz. Yakında kulüp başkanları düzeyinde yeniden görüşeceğiz. Bir karara vardıktan sonra TFF'ye tavsiyede bulunacağız. Kulüplerin hiçbiri tribündeki yabancıyı istemiyor" dedi. Kulüpler Birliği'nin yeni düzenlemeye gitmesine şiddetle karşı çıkan F.Bahçe ise, "Futbol Federasyonu'nun aldığı devamlılık gerektiren önemli kararların, sezon ortasında çeşitli sebeplerden ötürü değiştirilmesi yönünde verilen beyanatlar ve yönlendirme çalışmaları, TFF'nin kurumsal ve saygın yapısına zarar vermektedir. Konuyla ilgili sezon başında yapılan düzenlemenin aksine herhangi başka bir karar verilemez" açıklamasını yaptı. Bilindiği gibi Beşiktaş da 6+0+4 kararının değiştirilmesine karşı çıkmıştı. nbsp;

AYSAL'DAN GERİ DÖNÜŞ!
"Kulüpler Birliği'nin ne işe yaradığını anlamadım" dedikten sonra birliğin toplantılarına gitmeyen G.Saray Başkanı Ünal Aysal, dün bu konudaki sessizliğini bozdu. Uzun bir aranın ardından toplantıya katılan Aysal, yabancı oyuncu konusunda kulüp başkanlarıyla fikir alışverişinde bulundu.



Kulüpler yasası taslağı son şeklini aldı
Kulüpler Birliği toplantısında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü hukukçuları tarafından hazırlanan "Spor Kulüpleri ve Spor Anonim Şirketleri Kanunu Tasarısı Taslağı" son şekli ile kulüplerin onayına sunuldu. Özellikle mali konulardaki radikal kararlarıyla kulüpleri ürküten 5 bölüm ve 33 maddelik taslağın 6. maddesinin 4. bendinde yer alan "şike ve teşvik primi, spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi suçlarından ya da bu suçlara iştirakten hüküm giyenlerin spor kulübü ve bağlı iştiraklerindeki yönetim, denetim, disiplin veya bilim ve sağlık kurulu üyelikleri, haklarındaki mahkeme kararının kesinleştiği tarihte, başkaca hiçbir işlem yahut karara gerek olmaksızın kendiliğinden sona erer" maddesi dikkat çekti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...