Fenerbahçe'den transfer geliri rekoru: Listedeki tek Türk takımı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Fenerbahçe'den transfer geliri rekoru: Listedeki tek Türk takımı

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Fenerbahçe bu yıl oyuncu satışından el ettiği 56,9 milyon euro gelir Türkiye'de bir sezonda en çok transfer geliri elde eden kulüp oldu. Ayrıca Fenerbahçe bu sezon dünyada en fazla transfer geliri elde eden 43. kulüp oldu.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe, bu yıl kadrosunu birçok transfer ile güçlendirdi. Fenerbahçe'de gelen yıldız oyuncuların yanı sıra ayrılan oyunculardan kazanılan bonservis bedelleri de dikkat çekiyor. Sarı-lacivertli ekip bu yıl oyuncu satışından 56,9 milyon euro gelir elde ederek bu alanda yeni bir rekora imza attı.

Sarı kanarya bu sezon Arda Güler (20 milyon euro), Attila Szalai (12.3 milyon euro), Bruma (6.5 milyon euro), Rossi (5.1 milyon euro), Altay Bayındır (5 milyon euro), Berisha (4 milyon euro), Arao (2.5 milyon euro) ve Henrique (1.2 milyon euro)'nin satışından önemli bir gelir elde etti.

TEK KULÜP FENERBAHÇE

Ayrıca Fenerbahçe bu transferlerden sözleşmede yer alan bonus maddeleri gereği daha fazla gelir elde edebilir. Fenerbahçe, bu sezon elde ettiği gelirle dünyada en fazla transfer geliri elde eden 43. kulüp oldu.

Fenerbahçe, ilk 50 kulüp arasına giren tek Türk kulübü konumunda yer alıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...