Fenerbahçe'de ibre İsmail Kartal'a döndü

- Güncelleme:
Fenerbahçe'de ibre İsmail Kartal'a döndü

Spor Haberleri

Ali Koç’un “Yerli hoca” açıklamasından sonra ön plana çıkan isimler Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Volkan Demirel olmuştu. An itibarıyla Kartal’ın adı ağır basmaya başladı.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Fenerbahçe’de Jorge Jesus’tan boşalan teknik direktörlük koltuğunun yerli bir isimle doldurulacağının ve yeni hocanın “Camiayı bilen bir hoca” olacağının bizzat Başkan Ali Koç tarafından açıklanması üzerine ortaya yedi kişilik bir liste çıkmıştı. Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel sarı lacivertlilerin öz evlatları olarak, Ersun Yanal son şampiyonluğu getiren hoca olarak bu listede kendine yer bulurken, Sergen Yalçın ve Abdullah Avcı isimleri de kenara not düşülmüştü. Bu hocalardan sadece Volkan Demirel, teklif aldınız mı sorusuna “Hayırlısı olsun” cevabı verirken, diğerleri kendileriyle bir temasın olmadığını ifade etti.

TEK RAKİBİ VOLKAN

Ali Koç’un daha önce çalıştığı isimlerden Ersun Yanal’ı kesinlikle düşünmediği, Emre Belözoğlu isminin de gündeme gelmediği öğrenilirken, Avcı ile Yalçın da camianın öz evladı olmadığı için elendi. Geriye kalan üç isimden Kocaman, göreve geldiği ilk dönemde ilk hamlesi kendisiyle yolları ayırmak olan, sonrasında da geride bıraktığı ekibiyle skandal boyutunda tatsızlıklar yaşayan Ali Koç ile verimli bir çalışma yapacağını düşünmüyor. Yönetim kurulunda İsmail Kartal ile Volkan Demirel arasında bir oylama yapılacağı belirtiliyor. İsmail Hoca hem tecrübesi hem de Fenerbahçe’deki performansıyla üçüncü kez dümene geçme yolunda ilerliyor.

ONDAN İYİSİ DENİZLİ

Fenerbahçe’de iki dönem görev yapan ve her iki sezonu da ikinci sırada tamamlayan İsmail Kartal, sarı lacivertlilerde çalışan Türk hocalar arasında en iyi puan ortalamasına sahip ikinci isim. Kartal, 67 maçta 2.10 puanlık ortalamayla, sadece 51 maçta 2.16 ortalaması olan Mustafa Denizli’nin arkasında kaldı.

YILDIZLARINI PARLATTI

Kendisine hiç transfer yapılmamasına rağmen başarılı bir yönetim gösteren İsmail Kartal, Zajc, Crespo, Serdar Dursun gibi isimlerden aldığı yüksek performansla hafızalara kazındı. Kendi yıldızlarını yetiştiren hoca olarak akıllarda kalan Kartal, oyuncularla kurduğu doğru ilişkilerle de favori durumda.

TECRÜBESİ YETERSİZ

Hocalık için İsmail Kartal’la yarışan Volkan Demirel de bir Fenerbahçe efsanesi. Ancak Volkan Demirel, deprem sonrası tek yürek olduğu Hatay’ı bırakmak istemiyor. Daha önceki Lucescu planlamasında Rumen hocanın yardımcısı olması için teklifte bulunulan Demirel’in Fenerbahçe için yeterliliği de sorgulanıyor.

EDİN DZEKO İMZAYA GELİYOR

Enner Valencia’yla vedalaştıktan sonra golcü arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe bir numaralı adayı Edin Dzeko için son hamlesini de yaptı. İnter’le sözleşmesi biten 37 yaşındaki Boşnak golcüyle prensipte anlaşan sarı lacivertliler Dzeko’nun menajeriyle İstanbul’da masaya oturuyor. Görüşmede sözleşme detaylarının konuşulacağı, Edin Dzeko’nun da salı günü Lüksemburg’a karşı oynanacak millî maçtan sonra imza için İstanbul’a geleceği belirtildi. Fenerbahçe’nin Boşnak yıldızla yıllık 4.5 milyon avrodan iki senelik anlaşmaya vardığı. 2 milyon imza parası alacak Dzeko’nun sözleşmesinde ayrıca bonuslar olduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...