Fenerbahçe 30 senelik geleneği bozuyor: 1 numaralı devrim

- Güncelleme:
Fenerbahçe 30 senelik geleneği bozuyor: 1 numaralı devrim

SPOR Haberleri

Altay’ın Avrupa hayaline izin veren sarı lacivertliler, D. Zagreb’in başarılı eldiveni Livakovic’le anlaştı. 28’lik file bekçisi F.Bahçe’nin Schumacher’den sonraki ilk yabancı “1 numarası” olacak.

Kanarya önemli bir geleneği kırıyor. 1990’da Toni Schumacher’in ayrılığı sonrası yerli kalecilere dönen ve yaklaşık 30 yıldır 1 numaralı eldiveni Türk olan Fenerbahçe bu sezona farklı giriyor. Avrupa’dan talipleri olan Altay Bayındır’a transfer izni verilmesinin ardından aranan kaleci Hırvatistan’da bulundu. Dinamo Zagreb’in file bekçisi Dominik Livakovic’le anlaşma sağlandı. Oyuncunun havaalanı görselini paylaşması taraftarı heyecanlandırdı.

KULÜBÜNE 6 MİLYON

Altay’ın vedası sonrası bir numaralı eldiven olacak Livakovic için kulübüne 6 milyon avro civarında bir bonservis bedeli ödeneceği öğrenildi. Sarı lacivertlilerde 1991’de Engin İpekoğlu ile başlayan yerli kaleci geleneği Rüştü Reçber, Volkan Demirel ve Altay Bayındır ile devam etmişti. Volkan Demirel’in yedeği olarak kısa bir dönem Fabiano ve Kameni süre almıştı. Yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen ve atan olarak dünyaca ünlü Dzeko’yu alan Kanarya tutan olarak da Livakovic ile sonuca varmaya çalışacak.

FENER ÇOK HIZLI

Transferin hızlı kulübü F.Bahçe, Udinese’nin Brezilyalısı Rodrigo Becao’yu bitirdi. Transferin bittiğini teknik direktör İsmail Kartal da duyurdu. Sambacının bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Ayrıca Attila Szalai’nin de 14 milyon avro bonservis bedeli karşılığında satıldığı kulüp konusunda kararı ise (Hoffenheim veya Union Berlin) oyuncunun vereceği belirtildi. Szalai’nin Almanya yolculuğu ise yarın.

KENT VAR, DZEKO VAR

Rusya’nın St. Petersburg şehrindeki Pari Premier Cup’a katılan Fenerbahçe üçüncü ve son maçında Neftçi Bakü’yü 1-0 mağlup etti. Maçın tek golünü yeni transfer Ryan Kent’in ortasında bir diğer yeni transfer Edin Dzeko kaydetti. İsmail Kartal yönetimindeki Kanarya yeni sezon öncesi ilk galibiyetini aldı. Turnuvanın ilk maçında Zenit’e penaltılarla mağlup olan sarı lacivertliler ikinci sınavında Kızılyıldız’a 3-1 kaybetmişti. Takım dün maçın ardından İstanbul’a döndü.

BU YILDIZLAR KİRLİDİR

TFF, 1959 yılı öncesinde oynanan liglerin araştırılması için komisyon oluşturulacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Liglerin 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile resmî statüsünü değerlendirmek üzere özel bir komisyon oluşturulmasına karar verilmiştir” denildi. Galatasaray Kulübü “Hesap bellidir. Bu yıldızlar kirlidir” paylaşımını yaptı. Fenerbahçe, 28 şampiyonluğu olduğu gerekçesiyle beş yıldızlı logoyu kullanacağını deklare etmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...