Fenerbahçe yabancılarıyla gülüyor

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe yabancılarıyla gülüyor

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada yabancı futbolcularının skora en çok katkı yaptığı takım Fenerbahçe oldu.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada yabancı futbolcularının skora en çok katkı yaptığı takım lider Fenerbahçe oldu. nbsp;Sarı-lacivertliler, bu sezon 11 maçta 26 gol atarken, bunların 21'inde yabancı futbolcuların imzası var. Fenerbahçe'de yabancı futbolcular, gollerin yüzde 80,77'sini atarken, Türk oyuncular ise sadece 5 gol (Yüzde 19,23) kaydetti. nbsp;"Sarı Kanaryalar"da toplam 11 futbolcu golle buluşurken, bunların 7'si yabancı, 4'ü ise Türk futbolculardan oluştu. Hollandalı Dirk Kuyt ve Senegalli Moussa Sow 5'er, Kamerunlu Pierre Webo ve Nijeryalı Emenike 4'er, Brezilyalı Cristian Baroni, Nijeryalı Joseph Yobo ve Portekizli Bruno Alves de birer gol attı. nbsp;Türk futbolcular içinde de Emre Belözoğlu (2), Egemen Korkmaz (1), Caner Erkin (1) ve Alper Potuk (1) gol atan isimler oldu. nbsp;Fenerbahçe'de yabancı futbolcuların attığı gol sayısı, 15 takımın 11 haftada attığı gollerden fazla oldu.
Fenerbahçe'den sonra yabancı futbolcuların en çok katkı yaptığı takımlar Kayserispor ve Kasımpaşa oldu.
Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın 12'sinde yabancı futbolcular, 6'sında ise Türk oyuncular daha çok gol attı.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Sivasspor, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor, ve Kayserispor, yabancı futbolcuların daha çok gol attığı takımlar oldu.
Elazığspor, Gaziantepspor, Bursaspor, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor'da ise Türk futbolcular daha çok gol kaydetti.
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada atılan gollerin yüzde 59,07'si yabancı futbolculardan geldi.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...