Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski İsrailli futbolcusu Revivo'dan çirkin Filistin paylaşımı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski İsrailli futbolcusu Revivo'dan çirkin Filistin paylaşımı

SPOR Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

İsrailli eski futbolcu Haim Revivo'un Türkiye Futbol Federasyonu paylaşımı tepki çekti. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski yıldızı Süper Lig'de Filistin için saygı duruşunda bulunulmasını hazmedemedi.

İsrail'in geçtiğimiz günlerde Gazze'deki bir hastaneyi hedef alan saldırısında yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Hamas'ın saldırılarının ardından İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı operasyonlarda binlerce masum hayatını kaybetti.

Son olarak Gazze'de yaşanan insanlık trajedisi dünya çapında pek çok sporcu tarafından "savaş suçu" olarak kınandı. Türkiye Filistin için 3 günlük yas ilan etti. Türkiye Futbol Federasyonu ise bu hafta oynanacak maçlar öncesi saygı duruşunda bulunulacağını ve siyah kol bandı takılacağını açıkladı.

REVİVO HAZIMSIZLIK YAŞADI

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski yıldızı Haim Revivo, Süper Lig'de Filistin için saygı duruşunda bulunulmasını Instagram hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi. 

Revivo, “Sana yazıklar olsun Türkiye Futbol Federasyonu! Gazzeli vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacak, siyah kurdeleler takacaksınız. Ama Hamas = ISIS'in katlettiği Yahudiler için bunu yapmıyorsunuz. Bu davranışın, Türk halkının çoğunluğunu temsil etmediğine eminim. Ama endişelenmeyin, gelecekte tarih sizi yargılayacak." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski İsrailli futbolcusu Revivo'dan çirkin Filistin paylaşımı

Revivo'nun bu paylaşımına tepki yağdı.

İSRAİL FUTBOLCULARDAN İLGİNÇ TALEP

Antalyaspor'un bu yaz kadrosuna kattığı İsrailli Ramzi Safouri ile Sagiv Jehezkel, Gaziantep FK maçının kadrosuna dahil edilmedi. İsrailli futbolcular, bu hafta lig maçlarında Filistinliler için yapılacak saygı duruşunda bulunmak istemediklerini belirtti ve teknik ekipten izin istedi.

Antalyaspor yönetimi de iki futbolcunun Gaziantep FK maçı kadrosunda olmamasına karar verdi. 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, şu açıklamayı yaptı:

"Ülkeden gelen kötü haberler bizim için futbol oynamayı neredeyse imkansız bir görev haline getirdi. Buna ek olarak yarınki maçta İsrail'i kınamak için saygı duruşu düzenleneceğini öğrendik.

Milli takımın oyuncuları olmaktan gurur duyan futbolcular olarak bu seremonide yer almak, hatta stadyumda bulunmak gibi bir niyetimiz yok. Bunu kulüp yöneticilerine açıkça belirttik ve onlar da kararımıza saygı duyuyorlar. Kalplerimiz ve düşüncelerimiz İsrail'deki kardeşlerimizle birlikte."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 21 Ekim 2023 10:28

Merak etme revivo tarih de görülecekki yahudiler yeryüzünden silinecek bunuda Türkler gerçekleştirecek

Sonraki Haber Yükleniyor...