Fenerbahçe tasarruf üzerine kuruldu

Fenerbahçe tasarruf üzerine kuruldu

SPOR Haberleri

Sezona bir önceki sezonun takımını neredeyse tamamen yenileyerek başlayan Fenerbahçe'de yapılan harcamaların yanında yapılan ciddi bir tasarruf da var.

Yeni sezon öncesi sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da transferde önde gelen ekibi durumuna gelen Fenerbahçe şu ana kadar harcadığı 32.8 milyon euro bonservis bedeliyle 2000 yılı sonrası en çok para harcadığı ikinci dönemini yaşadı. Fenerbahçe bu kadar harcama yaparken büyük bir tasarruf da yaptı. Yönetim sözleşmesi biten bazı isimleri yolladı. Emenike'yi de kiraladı. Buradaki rakam da 15.7 milyon euro Sarı-lacivertli kulüp, ezeli rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam harcadığı paranın 2.7 katı kadar bir harcama yaptı.


Kasadan çıkan bonservis ücretinde ise Galatasaray, 2013-2014 sezonunda 41.8 milyon euro ile son 15 yılın bonservis rekorunu elinde bulunduruyor. Toplam bonservis ücretlerinde ise Fenerbahçe'nin üstünlüğü var. Sarı lacivertliler 2000 yılı sonrasında toplam 310.3 milyon euro bonservis öderken, Galatasaray 248.2 milyon euro, Beşiktaş 177.3 milyon euro, Trabzonspor ise 137.3 milyon euro bonservis bedeli ödedi.


Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...