Fenerbahçe Spartak Trnava'yı Kadıköy'de 4'ledi, H Grubu'nu lider tamamladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Fenerbahçe Spartak Trnava'yı Kadıköy'de 4'ledi, H Grubu'nu lider tamamladı

Spor Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’ndaki son maçında Spartak Trnava'yı 4-0 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler'e Slovak takımı karşısında galibiyeti ve grup liderliğini getiren golleri Ferdi Kadıoğlu, Takac (k.k) ve Edin Dzeko (2) attı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 6. maçında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Slovak ekibi Spartak Trnava’yı 4-0’lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla sarı-lacivertliler, H Grubu'nu lider tamamlayarak son 16’ya yükseldi.

FENERBAHÇE - SPARTAK TRNAVA (4-0) ÖZET İZLE

https://twitter.com/Turkiye_Spor/status/1735394298286195133

AÇILIŞI FERDİ KADIOĞLU YAPTI

Fenerbahçe 36. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle öne geçti. İsmail Kartal'ın öğrencileri, 2. gol için fırsatlar yakalasa da amacına ulaşamadı ve soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıya çok etkili başlayan Fenerbahçe 47. dakikada Edin Dzeko'nun yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 48. dakikada Dusan Tadic'in penaltı vuruşunda farkı 2'ye çıkartan sarı-lacivertliler, 60. dakikada Dzeko'nun ayağından bir gol daha buldu ve skor 3-0'a geldi.

Üstün oyununu sürdüren Kartal'ın öğrencileri, 1 dakika sonra yine Edin Dzeko ile farkı 4'e çıkardı. Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

LUDUGORETS AVERAJLA İKİNCİ

Bu sonucun ardından grubunda sarı-lacivertliler, puanını 12'ye yükseltti. Grubun diğer maçında Ludogorets, Nordsjaelland'ı 1-0 mağlup etti. Ludogorets'te tıpkı Fenerbahçe gibi puanını 12'ye yükseltmesine karşın sarı-lacivertliler averajla grubu lider tamamladı.

Fenerbahçe, böylece play-off oynamadan direkt son 16 turuna kaldı ve mart ayına kadar Avrupa'da olmayı garantiledi.

SON 16 TURUNDAKİ MUHTEMEL RAKİPLER

Son hafta maçlarının ardından gruplarını ilk sırada tamamlayan Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), Fiorentina (İtalya) ve PAOK (Yunanistan) son 16 turuna kaldı.

Gruplarını ikinci sırada bitiren, Legia Varşova (Polonya), Ferencvaros (Macaristan), Eintracht Frankfurt (Almanya) ve Ludogorets (Bulgaristan) ise son 16 turuna yükselmek için play-off turunda mücadele edecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında 6. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Legia Varşova (Polonya)-AZ Alkmaar (Hollanda): 2-0

Zrinjski (Bosna Hersek)-Aston Villa (İngiltere): 1-1

Genk (Belçika)-Cukaricki (Sırbistan): 2-0

Ferencvaros (Macaristan)-Fiorentina (İtalya): 1-1

PAOK (Yunanistan)-HJK (Finlandiya): 4-2

Aberdeen (İskoçya)-Eintracht Frankfurt (Almanya): 2-0

Ludogorets (Bulgaristan)-Nordsjaelland (Danimarka): 1-0

Fenerbahçe-Spartak Trnava (Slovakya): 4-0

Fenerbahçe Spartak Trnava'yı Kadıköy'de 4'ledi, H Grubu'nu lider tamamladı

İrfan Can Kahveci formunu Trnava maçında da sürdürdü.

KARTAL'DAN 1'İ ZORUNLU 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Beşiktaş derbisine göre ilk 11'inde biri zorunlu 3 değişikliğe gitti. Kartal, UEFA kadrosunda bulunmayan ve Beşiktaş karşısında ilk 11'de oynayan Samet Akaydın'ın yerine Jayden Oosterwolde'yi görevlendirdi.

62 yaşındaki çalıştırıcı, diğer değişikliklerini ise kale ve orta sahada kullandı. Beşiktaş derbisine ilk 11'de çıkardığı Miguel Crespo'yu yedek soyundururken, yerine İsmail Yüksek'e şans tanıdı. Kalede ise Dominik Livakovic'in yerine İrfan Can Eğribayat oynadı.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT 9 MAÇ SONRA KALEDE

İrfan Can Eğribayat, 9 maç sonra formasına kavuştu. Sarı-lacivertli ekibe katıldığından beri aldığı süreleri olumlu kullanarak taraftarın sevgisini kazanan İrfan Can, Dominik Livakovic'in transferinin ardından 2. kaleci konumuna gerilemişti.

Buna rağmen daha çok Avrupa maçlarında forma şansı bulan 25 yaşındaki kaleci, gruptaki son 2 karşılaşmada görev alamamıştı. Ligde 6, Avrupa'da 2 olmak üzere toplamda son 8 resmi maçta forma giyemeyen İrfan Can, Spartak Trnava müsabakasına ise ilk 11'de başladı.

İrfan Can, son olarak 26 Ekim tarihinde Ludogorets ile oynanan müsabakada görev yapmıştı.

SERDAR AZİZ GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin milli orta sahası İsmail Yüksek, 2 maçın ardından ilk 11'e döndü. Son olarak Avrupa'da 30 Kasım'da oynanan ve 6-1 kaybedilen Nordsjaelland maçında ilk 11'de görevlendirilen İsmail, ligdeki Sivasspor ve Beşiktaş müsabakalarında ise yedek soyunmuştu.

Tecrübeli stoper Serdar Aziz de sakatlığını atlatarak takıma katıldı.

Son olarak 5 Ekim tarihinde yine Spartak Trnava ile deplasmanda oynanan müsabakada forma giyen Serdar, daha sonra ise sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakmıştı.

33 yaşındaki savunmacı, bu mücadeleyle kadroya dönerken maça yedek kulübesinde başladı.

Fenerbahçe Spartak Trnava'yı Kadıköy'de 4'ledi, H Grubu'nu lider tamamladı

https://twitter.com/Turkiye_Spor/status/1735380804853715324

Fenerbahçe Spartak Trnava'yı Kadıköy'de 4'ledi, H Grubu'nu lider tamamladı

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...